04 Φεβρουαρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 4/2/2020 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον καρκίνο», συνεπής προς τις καταστατικές του αρχές για την με κάθε τρόπο και μέσο στήριξης τον ασθενών με καρκίνο και την προώθηση των δικαιωμάτων των ίδιων και των φροντιστών τους, συμμετέχει σε κάθε κέντρο λήψεων αποφάσεων για τους νεοπλασματικούς ασθενείς, τόσο σε Εθνικό επίπεδο όσο και σε πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο, μέσω της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος.

Σήμερα λοιπόν βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα Πανευρωπαϊκή αφετηρία, η οποία με σημείο αναφοράς την επίσημη παρουσίαση στο Ευρωκοινοβούλιο την 4η Φεβρουαρίου (Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου) της πολιτικής «Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για τον Καρκίνο», αλλά και την έναρξη της λειτουργίας νέας πολιτικής έρευνας και τεχνολογίας  «Αποστολή Καρκίνος», θα σηκώσει το γάντι κηρύσσοντας τον ανένδοτο τετραετή αγώνα κατά του καρκίνου, ο οποίος αποτελεί τον μεγαλύτερο συστημικό κίνδυνο για τις κοινωνίες και τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας των ανεπτυγμένων χωρών παγκοσμίως.

Σε αυτή την αφετηρία-πρόσκληση σε δράση, η χώρα μας οφείλει να είναι παρούσα, να ενεργήσει άμεσα, να προετοιμαστεί κατάλληλα για τη συμμετοχή της, να καταρτίσει τη δική της εθνική στρατηγική για τον καρκίνο, να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις και να αδράξει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μπροστά της.

Ο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», όπως και όλοι οι Σύλλογοι ασθενών – Μέλη της ΕΛΛ.Ο.Κ, με το 4ο Συνέδριο Ασθενών, δηλώνουμε και επίσημα την συμμετοχή μας στο νέο Ευρωπαϊκό Κάλεσμα για την ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου και είμαστε έτοιμοι στην «αφετηρία» να τρέξουμε χέρι χέρι μαζί με την επίσημη Ελληνική Πολιτεία, τους Επιστημονικούς Φορείς από τον χώρο της ογκολογίας, της έρευνας, της τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και τους Οργανισμούς Υγείας, ως μιας άλλη Εθνική Ομάδα, σε ένα μαραθώνιο ελπίδας και δημιουργίας.

Είναι «υποχρέωση» όλων μας να σκεφτούμε τι μπορούμε να κάνουμε ενάντια στον καρκίνο. Γιατί ο καθένας ξεχωριστά και όλοι μαζί ενωμένοι, μπορούμε να μετατρέψουμε όσα φαντάζουν αδύνατα σε δυνατά.

Εκ του Δ.Σ

Η Πρόεδρος                                                                                 

Κουναλάκη Καίτη   

 

Η Γραμματέας

Καλαθάκη Φανή                                                                         

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr