25 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/7ος Περίπατος για την Πρόληψη του καρκίνου

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο 7ος Περίπατος για την πρόληψη του καρκίνου και ειδικότερα του καρκίνου του μαστού. Μια δράση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υποστηρικτές τον Δήμο Ηρακλείου και την Zaros Natural Mineral Water.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αθρόα και πέρα από κάθε προσδοκία. Σχεδόν 1.000 δρομείς, άνδρες γυναίκες και παιδιά, στήριξαν τον περίπατο, ο οποίος δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες περπάτησαν 4 χιλιόμετρα για να στηρίξουν τους ασθενείς, τους φροντιστές και τους οικείους τους, για να τους δείξουν ότι σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος κανείς.

Τη δράση πλαισίωσαν η κινητή μονάδα μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης, που πραγματοποίησε 17 δωρεάν μαστογραφίες και ο Παγκρήτιος Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης», ο οποίος έπαιρνε δείγμα σιέλου από άτομα ηλικίας 18-45 ετών, προκειμένου να ενταχθούν στο παγκόσμιο πρόγραμμα δοτών μυελού των οστών.

Τη ασφάλεια των συμμετεχόντων για μια ακόμη χρονιά διασφάλισε η Ελληνική Ομάδα διάσωσης και η Καρδιολογική Κλινική του ΠαΓΝΗ, με τον καρδιολόγο Κωνσταντίνο Φραγκιαδάκη , τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Την εκκίνηση του αγώνα σήμανε ο Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας Νίκος Κακλαμανάκης, πλαισιωμένος από εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Ηρακλείου, ενώ η δράση μας έληξε με κρητικό γλέντι από το Παραδοσιακό Εργαστήριο Χορού.

Θερμά ευχαριστούμε και τους μεγάλους μας χορηγούς: CRM ΑΡΙΑΔΝΗ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΝ ΚΡΗΤΗΣ, ΒΙΟΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ, BEST PHARMACY, CACTUS HOTELS, CRETA PPHARM, EUROMEDICA, GALAXY HOTEL, KASTRO, KRIVEK, FODELE BEACH, MINOAN LABS, OLIVARTIA, STELLA HOTELS, ΣΥΦΑΚ και  ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, που πίστεψαν στο έργο μας και μας στηρίζουν.

Ευχαριστούμε επίσης τους ευγενείς χορηγούς μας: ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ, ATRION HOTEL, CRETA INTERCLINIC,  ΗΡΟΔΟΤΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ, KARATARAKIS HOTELS & RESTAURANTS, ΚΝΩΣΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΙΣ, ΛΙΓΟ ΚΡΑΣΙ…ΛΙΓΟ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΝΥΝ + ΑΕΙ, RADISSON BLU και ΣΥΝΚΑ που στάθηκαν στο πλευρό μας και αυτή τη χρονιά.

Σημαντικό κομμάτι αυτής της εκδήλωσης ήταν η προβολή της από τους χορηγούς επικοινωνίας: Όμιλο Creta, Εφημερίδα Πατρίς, Κνωσός fm 100.6, Bloomdesign και την CJ. WEB,  καθώς και από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που μας στήριξαν ανιδιοτελώς μεταφέροντας παντού το μήνυμα κατά του καρκίνου.

Η δράση αυτή έγινε βάσει του προγράμματος του Συλλόγου για την ενημέρωση του κοινού ως προς της πρόληψη του καρκίνου γενικότερα και του μαστού ειδικότερα, δεδομένου ότι ο μήνας Οκτώβριος έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, ως μήνας αφιερωμένος στην ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού.

Ζωτικής σημασίας υπήρξε η συμβολή των Εθελοντών του συλλόγου μας τους οποίους ευχαριστούμε από καρδιάς

Τα μηνύματα ήταν δυο «Η πρόληψη είναι στο χέρι σου» και «Σε αυτή τη μάχη δεν είσαι μόνος».

Εκ του Δ.Σ

Η Πρόεδρος Καίτη Κουναλάκη

η Γραμματέας Φανή Καλαθάκη                                                                                                         

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ »

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr