Δραστηριότητες

Όντας αντιμέτωπος με μια σοβαρή ασθένεια τι ήταν αυτό που θα άλλαζες στην μέχρι τώρα ζωή σου;?
?Ποιες είναι οι επιθυμίες σου που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα και τι θα έκανες για να τις πραγματοποιήσεις;
?Πότε τελικά αποφασίζεις η απόλυτη προτεραιότητα σου να είναι ο ίδιος ο εαυτός και τα θέλω σου;
?Όλοι έχουμε έναν “bucket list” με τις πιο κρυφές μας επιθυμίες.
Κατηγορία Δραστηριότητες

Ξεκίνησε το ερευνητικό πρόγραμμα του "Ευ Ζω με τον καρκίνο" που απευθύνεται σε μαθητές λυκείου για την πρόληψη του καρκίνου, ιδιαίτερα τον οφειλόμενο στην HPV λοίμωξη, με τίτλο: Ενημερώνομαι - Εμβολιάζομαι - Προάγω την υγεία μου, από το 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης.

Κατηγορία Δραστηριότητες

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 έχουμε την 1η συνάντηση της ομάδας ψυχοδράματος στις 17:30 στα γραφεία μας.

Η ομάδα είναι ανοιχτή, παρόλα αυτά θα σας παρακαλούσαμε να δηλώσετε συμμετοχή εγκαίρως, ώστε να προετοιμαστεί η συνάντηση ως προς τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της.

*Σε περίπτωση που οι συμμετοχές υπερβούν τα όρια χωρητικότητας του γραφείου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σας ευχαριστούμε

13 Φεβρουαρίου 2024

Για δεύτερη χρονιά ο σύλλογός μας συμμετείχε στην ημέρα καριέρας που διοργάνωσε το mbs collage στις εγκαταστάσεις του, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Κατηγορία Δραστηριότητες
13 Φεβρουαρίου 2024

10-12 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης πραγματοποιήθηκε η 16 «ΟιΝοτικά».

 Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει ποικιλίες από 35 οινοποιεία του νησιού μας και να συμμετέχει σε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν την έκθεση, με γνώμονα την εκπαίδευση του καταναλωτή και του επαγγελματία.

Κατηγορία Δραστηριότητες

2-4 Φεβρουαρίου, είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε για μια ακόμη χρονιά στο 8ο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Το συνέδριο είχε ως επίκεντρο τον άνθρωπο και κάθε ενότητά του περιελάμβανε εισηγήσεις και σχολιασμούς από διακεκριμένους ομιλητές, επιστήμονες, πολιτικούς και εκπροσώπους των ασθενών.

Κατηγορία Δραστηριότητες

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου είχαμε τη χαρά, έπειτα από πρόσκληση της νέας Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, κας Φιλαρέτη Χρονάκη-Δαφέρμου, να παρευρεθούμε σε μια πρώτη συζήτηση μεταξύ των εθελοντικών ομάδων του Ηρακλείου,στην αίθουσα Καρέλλη στην Ανδρόγεω. 

Κατηγορία Δραστηριότητες
Τα «Απογεύματα με cinema και συζήτηση» είναι η νέα δράση του συλλόγου μας, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, με μεγάλη επιτυχία.
 
Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την εξαιρετική ταινία του Darren Aronofsky «Η πηγή της ζωής» και να την συζητήσουμε με τους ψυχολόγους ψυχοθεραπευτές Εμμανουήλ Καφφετζάκη και Ιωάννη Μηναδάκη.
Κατηγορία Δραστηριότητες

Πιστοί στο ραντεβού μας, όπως κάθε χρόνο, μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου μας και εθελοντές μας επισκέφτηκαν τα δυο νοσοκομεία της πόλης μας την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, για να ευχηθούν σε ασθενείς και προσωπικό καλή χρονιά με υγεία.

Μια ευχάριστη έκπληξη αυτή τη χρονιά ήταν η συμμετοχή των μελών της «Χρυσαλίδας» οι οποίοι μαζί με τους εθελοντές μας τραγούδησαν κάλαντα και μοίραζαν κεράσματα.

Κατηγορία Δραστηριότητες
Την Πέμπτη 26/10/23 ανταποκριθήκαμε για 14η χρονιά στην πρόσκληση του κ. Λιονή καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να συμμετέχουμε σε μια διάλεξη στο τμήμα ιατρικής σε σχέση με το προπτυχιακό μάθημα «Συμπόνια στην Κλινική φροντίδα» του 3ου εξαμήνου.
Κατηγορία Δραστηριότητες

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα βρίσκονται την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 στην πλατεία Ελευθερίας έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν δωρεάν μαστογραφίες στα μέλη μας.

Η κινητή Μονάδα θα έχει τη δυνατότητα από τις 09:00 έως τη 13:30  να πραγματοποιήσει 20 μαστογραφίες.

Κατηγορία Δραστηριότητες

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες της Επιστημονικής Διημερίδας για τις Αιματολογικές Κακοήθειες : “ Μοιραζόμαστε γνώση & εμπειρίες”, που διοργάνωσε η ΕΛΛ.Ο.Κ- Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου και πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events, με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες μεταξύ των οποίων και βιωματικές εμπειρίες ασθενών.

Κατηγορία Ημερίδες

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr