Δραστηριότητες

Ο σύλλογός μας, συμμετείχε στο 1st Greek Forum on Cancer: Policy, Research &Funding Strategies, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 1-2 Ιουλίου.

Στο Forum της ΕΛΛΟΚ θα καλύφθηκε μια ευρεία γκάμα θεμάτων, μέσα από έναν γόνιμο διάλογο ανάμεσα σε εκπροσώπους της πολιτείας, δημόσιους φορείς υγείας και ερευνητικά ινστιτούτα από την Ελλάδα και την Ευρώπη, ειδικούς στα οικονομικά της υγείας, ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς φορείς, επαγγελματίες υγείας, εκπροσώπους από τη βιομηχανία υγείας και τις ψηφιακές τεχνολογίες και εκπροσώπους των οργανώσεων ασθενών.

Κατηγορία Δραστηριότητες

Σήμερα Δευτέρα 10-6-24, ο σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» με εκπροσώπους του την Πρόεδρο Μαρία Θεοδωρίδου, την Αντιπρόεδρο Αντιγόνη Αγγελάκη και την ταμία Αναστασία Κοντού, είχαν τη χαρά να βρεθούν στις εγκαταστάσεις του Ξενώνα Σταύρος Νιάρχος στο ΠαΓΝΗ.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η δωρεά 5 τηλεοράσεων 32 ιντσών για τα δωμάτια των φιλοξενουμένων του Ξ.Σ.Ν.

Κατηγορία Δραστηριότητες

Την Τρίτη 14 Μαΐου είχαμε την χαρά να βρεθούμε, έπειτα από πρόσκληση της Ψυχολόγου, Κατερίνας Ζήση, στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο Ηρακλείου.

Κατηγορία Δραστηριότητες

Σήμερα οι νοσοκομειακοί εθελοντές του Ευ Ζω, μαζί με μέλη του ΔΣ, μοιράσαμε με πολύ αγάπη χειροποίητες πασχαλινές λαμπάδες σε ασθενείς και προσωπικό των δυο νοσοκομείων της πόλης μας.

Κατηγορία Δραστηριότητες

Την Παρασκευή 26 Απριλίου είχαμε τη χαρά να βρεθούμε από κοντά και να συζητήσουμε με τους ψυχολόγους Εμμανουήλ Καφφετζάκη και Δημήτριο Παπαϊωάννου, το θέμα μας ήταν : «Ζώντας με τον Καρκίνο μετά την διάγνωση.

Κατηγορία Δραστηριότητες

«Κι αν πλήθος τ’ άσχημα, και αν είναι τ΄άδεια αφέντες , φτάνει μια σκέψη, μια ψυχή, φτάνεις εσύ, εγώ φτάνω, να δώσουμε νόημα στων πολλών την ύπαρξη, ένας φτάνει..»

Κωστής Παλαμάς

Σε κλίμα αγάπης και προσφοράς για τον συνάνθρωπο, παρουσιάστηκε η εθελοντική παροχή φροντίδας από αισθητικούς της ΕΔΑΚ στην ακτινοθεραπευτική κλινική του ΠαΓΝΗ και υπεγράφη χθες 25 Απριλίου 2024, μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ της Ένωσης Διπλωματούχων Αισθητικών Κρήτης και του Συλλόγου στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», στο Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Κατηγορία Δραστηριότητες
Όντας αντιμέτωπος με μια σοβαρή ασθένεια τι ήταν αυτό που θα άλλαζες στην μέχρι τώρα ζωή σου;?
?Ποιες είναι οι επιθυμίες σου που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα και τι θα έκανες για να τις πραγματοποιήσεις;
?Πότε τελικά αποφασίζεις η απόλυτη προτεραιότητα σου να είναι ο ίδιος ο εαυτός και τα θέλω σου;
?Όλοι έχουμε έναν “bucket list” με τις πιο κρυφές μας επιθυμίες.
Κατηγορία Δραστηριότητες

Ξεκίνησε το ερευνητικό πρόγραμμα του "Ευ Ζω με τον καρκίνο" που απευθύνεται σε μαθητές λυκείου για την πρόληψη του καρκίνου, ιδιαίτερα τον οφειλόμενο στην HPV λοίμωξη, με τίτλο: Ενημερώνομαι - Εμβολιάζομαι - Προάγω την υγεία μου, από το 1ο ΓΕΛ Ηρακλείου Κρήτης.

Κατηγορία Δραστηριότητες

Την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024 έχουμε την 1η συνάντηση της ομάδας ψυχοδράματος στις 17:30 στα γραφεία μας.

Η ομάδα είναι ανοιχτή, παρόλα αυτά θα σας παρακαλούσαμε να δηλώσετε συμμετοχή εγκαίρως, ώστε να προετοιμαστεί η συνάντηση ως προς τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της.

*Σε περίπτωση που οι συμμετοχές υπερβούν τα όρια χωρητικότητας του γραφείου θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Σας ευχαριστούμε

13 Φεβρουαρίου 2024

Για δεύτερη χρονιά ο σύλλογός μας συμμετείχε στην ημέρα καριέρας που διοργάνωσε το mbs collage στις εγκαταστάσεις του, την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου.

Κατηγορία Δραστηριότητες
13 Φεβρουαρίου 2024

10-12 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης πραγματοποιήθηκε η 16 «ΟιΝοτικά».

 Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να απολαύσει ποικιλίες από 35 οινοποιεία του νησιού μας και να συμμετέχει σε ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που πλαισίωσαν την έκθεση, με γνώμονα την εκπαίδευση του καταναλωτή και του επαγγελματία.

Κατηγορία Δραστηριότητες

2-4 Φεβρουαρίου, είχαμε τη χαρά να συμμετέχουμε για μια ακόμη χρονιά στο 8ο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens.

Το συνέδριο είχε ως επίκεντρο τον άνθρωπο και κάθε ενότητά του περιελάμβανε εισηγήσεις και σχολιασμούς από διακεκριμένους ομιλητές, επιστήμονες, πολιτικούς και εκπροσώπους των ασθενών.

Κατηγορία Δραστηριότητες

Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου είχαμε τη χαρά, έπειτα από πρόσκληση της νέας Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, κας Φιλαρέτη Χρονάκη-Δαφέρμου, να παρευρεθούμε σε μια πρώτη συζήτηση μεταξύ των εθελοντικών ομάδων του Ηρακλείου,στην αίθουσα Καρέλλη στην Ανδρόγεω. 

Κατηγορία Δραστηριότητες

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr