02 Σεπτεμβρίου 2022

Νόστιμες συνταγές που φροντίζουν το έντερο των ανθρώπων με νεοπλασία

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασία "Ευ Ζω με τον Καρκίνο" θεωρεί ότι αυτό το εγχειρίδιο έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ενημέρωση και την καθημερινή πρακτική των ογκολογικών ασθενών, κάτι που το καθιστά σημαντικό και απαραίτητο. Οι διατροφικές ανάγκες των ασθενών με καρκίνο διαφοροποιούνται τόσο με την πάροδο των θεραπειών όσο και από οργανισμό σε οργανισμό. Ωστόσο είναι σχεδόν κοινός τόπος ότι κατά τη διάρκεια της συμπόρευσης του ασθενούς με τη νόσο, οι διατροφικές του απολαύσεις αλλά ακόμα και η καθημερινή σχέση με την τροφή περνούν σε δεύτερη μοίρα.
Όλοι γνωρίζουμε ότι κατά την περίοδο των χημειοθεραπειών και
ακτινοβολιών, οι ασθενείς υποφέρουν από ανορεξία και αγευσία. Ελπίζουμε
λοιπόν οι κατάλληλες και νόστιμες συνταγές που αναφέρονται σε αυτό το
έντυπο να κάνουν το πρόβλημά τους διαχειρίσιμο και υποφερτό.
Ως ασθενείς ευχαριστούμε τον σεφ κ. Ηλία Μαμαλάκη και την εμπειρία του Κλινικού Διαιτολόγου κ. Δημητρίου Πέτσιου, για τις νόστιμες συνταγές τους και ευελπιστούμε ότι θα βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ογκολογικών ασθενών, που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία κοιλιακής χώρας/πυέλου. Επίσης ευχαριστούμε την επιστημονική ομάδα που συμμετείχε: τους Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης: κ. Ιωάννης Κουτρουμπάκης, Καθηγητής Γαστρεντερολογίας, κ. Δημήτριος Μαυρουδής, Καθηγητής Παθολογικής Ογκολογίας, κ. Ιωάννης Σουγκλάκος, Αναπλ. Καθηγητή Παθολογικής Ογκολογίας και κ. Μαρία Τόλια, Αναπλ. Καθηγήτρια Ακτινοθεραπείας.
Η έκδοση υλοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη των εταιρειών: Αναστάσιος Μαυρογένης Α.Ε. Ιατροτεχνολογικά Είδη Numil Hellas A.E. Εταιρεία Προϊόντων Ειδικής Διατροφής. Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε η κ. Αντωνία Κατή Food stylist - φωτογράφος. Ευχαριστούμε θερμά τo Διοικητή και τον Αναπλ. Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης (ΠΑΓΝΗ) Καθηγητή κ. Γεώργιο Χαλκιαδάκη και κ. Στυλιανό Κτενιαδάκη, διότι με τη βοήθειά τους το βιβλίο μπορεί και διατίθεται εντελώς δωρεάν, προς όλους τους ασθενείς.

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr