01 Ιουνίου 2022

Συμμετοχή στο συνέδριο και την Γενική Συνέλευση της ECPC

Εκπρόσωποι του Συλλόγου μας η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Μαρία Θεοδωρίδου και η Υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Μαρία Φασουλά συμμετείχαν στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της ECPC (European Cancer Patient Coalition), το οποίο πραγματοποιήθηκε 27-28 Μαΐου 2022 στις Βρυξέλλες.

Το συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του στις 27 Μαϊου 2022, με τους χαιρετισμούς της προέδρου της ECPC κ. Καίτης Αποστολίδου και της Επιτρόπου υγείας και ασφάλειας τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Στέλλας Κυριακίδου. Η κ. Κυριακίδου χαιρέτισε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και δήλωσε την στήριξη της στην ογκολογική κοινότητα. Ο πρώτος ομιλητής, κ. Denis Horgan, διευθυντής της European Alliance of Personalised Medicine (EAPM), επισήμανε ότι η πρόληψη είναι ένα βασικό όπλο στην μάχη κατά του καρκίνου αλλά εξίσου σημαντική είναι η πρόσβαση όλων σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες. Είναι σημαντικό να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης της έρευνας και ανάπτυξης. Ο κ. Mark Lawler, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της ECPC, εστίασε στα 20 εκατομμύρια επιβιωσάντων του καρκίνου οι οποίοι αξίζουν την προσοχή μας! Υπάρχει ανάγκη θέσπισης της Ευρωπαϊκή Ημέρα Επιβιωσάντων Καρκίνου προκειμένου να αποκτήσουν οι ευρωπαίοι πολίτες μια δυνατή φωνή! Η διευθύντρια της ECPC κ. Χάρισε Γιρβαλάκη τόνισε την ανάγκη μείωσης του φορτίου του καρκίνου στην Ευρώπη μέσω της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης, της προσβάσιμης θεραπείας, της διαθέσιμης καινοτόμου ιατρικής και της φροντίδας μετά τον καρκίνο. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η δεύτερη ενότητα του συνεδρίου είχε θέμα «Καρκίνος στην εποχή μετά τον Covid” και οι ομιλητές κ.κ. Jean Yves Blay, Cristian Busoi και Tit Albreht παρουσίασαν τις δραστηριότητες της ΕΕ για την υποστήριξη της διασυνοριακής περίθαλψης και την δυνατότητα μετακίνησης των ασθενών ανάλογα με τις ανάγκες τους, πάντα με γνώμονα την παροχή βέλτιστης περίθαλψης. Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του έργου LifeChamps και των Ευρωπαϊκών “Ζωντανών Εργαστηρίων (Living Labs)» από την ομάδα του καθ. Π. Μπαμίδη, οι οποίοι έδειξαν στους συμμετέχοντες την αξία της συν-δημιουργίας για την υγεία και την ευζωία ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων.

Το Σάββατο 28 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε η Γενική συνέλευση όπου συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν τα πεπραγμένα των περασμένων ετών και τέθηκαν τα πλάνα για την επόμενη θητεία. Επίσης συστάθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο και η Εξελεγκτική επιτροπή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η κ. Καίτη Αποστολίδη, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, παραμένει στην Επιστημονική Επιτροπή ως πρώην Πρόεδρος, ο κ. Γιώργος Καπετανάκης, Πρόεδρος του Συλλόγου καρκινοπαθών Κατερίνης-Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη», εκλέχθηκε γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της ECPC και η Αντιπρόεδρος του συλλόγου μας  κ. Μαρία Θεοδωρίδου εκλέχθηκε μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής. Ευχόμαστε καλή θητεία σε όλους με κοινό στόχο το όφελος των ασθενών.

 

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr