07 Απριλίου 2020

7 Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αντιλαμβανόμαστε την σπουδαιότητα της Υγείας στη ζωή μας.

Είναι το μέγιστο αγαθό και  προϋπόθεση για να πετύχουμε με τις λιγότερες δυσκολίες όσους στόχους έχουμε βάλει στη ζωή μας.

Να απολαύσουμε την καθημερινότητά μας, τη φύση, τη μουσική, τη ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις.

Όταν έχουμε υγεία δεν μπορούμε να καταλάβουμε την Αξία της, την θεωρούμε δεδομένη. Όμως δεν είναι έτσι. Όλοι όσοι έχουμε νοσήσει από καρκίνο ή έχουμε στο περιβάλλον μας κάποιον που νόσησε από καρκίνο, ξέρουμε τι σημαίνει να στερηθείς για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα το σπουδαίο αυτό αγαθό. Τότε όλα αλλάζουν, τίποτα δεν είναι όπως πριν. Κρίση παντού, στην οικογένεια, στην εργασία, στα συναισθήματα, στα οικονομικά, στα σχέδια, στα όνειρα, στον τρόπο που βλέπεις ακόμη και τον ήλιο ή το φεγγάρι, στην επίγευση που σου αφήνει το αγαπημένο σου γλυκό, ποτό ή φαγητό. Και φυσικά οδύνες, πολλές οδύνες, ψυχικές και σωματικές για τον πάσχοντα αλλά και για τους γύρω του.

Μόνο τότε καταλαβαίνει ο άνθρωπος την βαθειά έννοια του απλού καθημερινού χαιρετισμού που απευθύνουμε ο ένας στον άλλο με το «γεια» ή το «στην υγειά μας», όταν τσουγκρίζουμε τα ποτήρια.

Όλοι τα λέμε αυτά αυθόρμητα ή αφηρημένα, αλλά όταν χάσουμε την υγεία μας, τα λέμε πλέον με άλλη βαρύτητα, συναίσθηση και σημασία.

Σήμερα, με την επίθεση που έχει κάνει ο κορωνοϊός στην ανθρωπότητα, η Υγεία έχει αναδειχθεί σε Μέγιστη Αξία. Τίποτα δεν μετράει μπροστά της, όλες οι οικονομικές αυτοκρατορίες καταρρέουν η μια μετά την άλλη και ιδιαίτερα αυτές που έβαλαν την οικονομία πάνω από τον άνθρωπο. Τα πολεμικά όπλα σίγησαν μπροστά σε αυτό τον αόρατο εχθρό.

Οι ερευνητές έχουν κλειστεί στα εργαστήρια τους και ψάχνουν, δοκιμάζουν, διασταυρώνουν συμπεράσματα, πειραματίζονται μήπως και βρουν το κατάλληλο φάρμακο για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Μέχρι τότε, το μόνο σίγουρο φάρμακο είναι ο εγκλεισμός και τα μέτρα υγιεινής και πρόληψης. Ας υπακούσουμε λοιπόν σε αυτά που οι υπεύθυνοι για την υγεία μας επιστήμονες προτείνουν, για να διασφαλίσουμε την πολύτιμη υγεία και ζωή μας.

Να θυμόμαστε πάντα ότι η Υγεία, η δική μας, των αγαπημένων μας και της κοινωνίας ολόκληρης δεν είναι δεδομένη. Για να την έχουμε, πρέπει να νοιαζόμαστε για αυτήν.

Εύχομαι σε όλους Υγεία και Καλό -αν και διαφορετικό- Πάσχα.

Με εκτίμηση

Εκ του Δ.Σ

Η Πρόεδρος

Κουναλάκη Καίτη

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr