15 Απριλίου 2022

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Αγαπητά μέλη του «Ευ Ζω»

Αγαπητές-οι φίλες και φίλοι

Ευχόμαστε να είστε υγιείς εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, ο σύλλογός μας διαθέτει μια ομάδα Νοσοκομειακών Εθελοντών, εκπαιδευμένων για να παρέχουν στήριξη και συμπαράσταση στους ογκολογικούς ασθενείς των δύο νοσοκομείων της πόλης μας κατά το διάστημα που βιώνουν τη νόσο και τα προβλήματα που απορρέουν από αυτή. Φυσικά, τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας ο εθελοντισμός διεκόπη, προς μεγάλη λύπη εθελοντών και ασθενών. Όμως σιγά-σιγά όπως δείχνουν τα πράγματα, επανερχόμαστε στην κανονικότητα, υπό προϋποθέσεις βέβαια.

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ευ Ζω» αποφάσισε να προσκαλέσει παλαιούς και νέους εθελοντές και να τους εκπαιδεύσει, ώστε να είναι έτοιμοι όταν οι συνθήκες και οι διοικήσεις των νοσοκομείων το επιτρέψουν να επανέλθουν στα καθήκοντά τους.

Εκτός από τους χώρους των νοσοκομείων χρειαζόμαστε εθελοντές και στον χώρο του γραφείου μας, διότι και εκεί έρχονται ασθενείς και φροντιστές, τους οποίους καλούμαστε να στηρίξουμε με πολλούς τρόπους και φυσικά να τους ενημερώσουμε για μια σειρά διαδικασιών που έχουν να κάνουν με τη νόσο, τη θεραπεία και τα δικαιώματά τους. Επομένως χρειαζόμαστε αρκετά άτομα για να καλύψουν τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών.

Εθελοντές μπορούν να γίνουν πρώην ασθενείς, φροντιστές ασθενών, άτομα από τον τομέα υγείας και ευαισθητοποιημένοι άνθρωποι με τον καρκίνο. Άτομα που αναγνωρίζουν πόση μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει η προσφορά τους, όσο μικρή κι αν είναι, στους άλλους ανθρώπους και φυσικά στους ίδιους που την προσφέρουν. Ο χρόνος που απαιτείται να διαθέτουν είναι 3-6 ώρες, μια φορά την εβδομάδα ή το δεκαπενθήμερο, συνήθως πρωινές ώρες.

Η εκπαίδευση των εθελοντών θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του συλλόγου μας μετά τις 15 Μαΐου. Σας παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το γραφείο μας στο τηλέφωνο 2810287895 από Δευτέρα έως και Παρασκευή 09:00-17:00 ή στο e-mail efzokriti@otenet.gr,εφόσον το επιθυμείτε, για να ενταχθείτε στην ομάδα των εθελοντών μας.

Σας θυμίζουμε ότι για να είναι πράγματι υποστηρικτικός ο εθελοντισμός για τους ωφελούμενους πρέπει να υπάρχει δοτική διάθεση από τους εθελοντές, να είναι εκπαιδευμένοι, να έχουν υπευθυνότητα και συνέπεια, να υπάγονται σε πρόγραμμα, κανόνες και δεοντολογία.

Ο εθελοντισμός αυτής της κατηγορίας, μάς κάνει καλύτερους ανθρώπους, ανεβάζει την αυτοεκτίμηση μας και αυτό που δίνουμε από τον εαυτό μας είναι πολύ λιγότερο από αυτό που επιστρέφεται σε εμάς. 

Περιμένουμε την συμμετοχή σας σε αυτή την ομάδα και να είστε σίγουροι ότι δεν θα το μετανιώσετε ποτέ.

Καλό Πάσχα

Με αγάπη και εκτίμηση

Εκ του Δ.Σ

Η Πρόεδρος        Καίτη Κουναλάκη                                                                                

Η Γραμματέας          Φανή Καλαθάκη

 

                                                              

   

 

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr