07 Νοεμβρίου 2022

Αναζήτηση Εθελοντών

Υπάρχουν άνθρωποι με τόσο συναισθηματικό απόθεμα που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια σε κάποιον που τη χρειάζεται, κι όμως δεν γνωρίζουν πώς να δράσουν, πού να απευθυνθούν. Εμείς στον «Ευ ζω με τον καρκίνο» είμαστε εκπαιδευμένοι ακριβώς σε αυτό. Μέσα από τη δική μας διαδρομή, φτάσαμε εδώ για να προσφέρουμε τη στήριξή μας στον άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Και κάνοντας αυτό, σε καλούμε κι εσένα να συμπορευτούμε.

Ήρθε ο καιρός, μετά από σχεδόν τρία χρόνια αποχής από τον εθελοντισμό, να γυρίσουμε στα παλιά μας λημέρια, να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στον ασθενή που αντιμετωπίζει τη νόσο.

Η πανδημία κράτησε μακριά τους εθελοντές του συλλόγου «Ευ ζω με τον καρκίνο» από τους ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίοι στερήθηκαν την παρέα, μια ζεστή κουβέντα, τη βοήθεια που ενδεχομένως χρειάζονταν για πρακτικά ζητήματα και που το βεβαρημένο πρόγραμμα των νοσηλευτών των τόσο επιβαρυμένων τμημάτων δεν τους επέτρεπε να προσφέρουν.

Για τους εθελοντές του συλλόγου είναι ξεκάθαρο ότι η κύρια εθελοντική δουλειά μας είναι μέσα στα νοσοκομεία, στις αίθουσες χημειοθεραπειών και όπου αλλού μάς χρειάζεται η επιστημονική κοινότητα και οι ασθενείς. Πάντα με γνώμονα την καλύτερη εκπαίδευσή μας, την ασφάλεια των ασθενών και τη δική μας, βρισκόμαστε καθημερινά στις ογκολογικές κλινικές του Βενιζελείου και του ΠΑΓΝΗ, με βασικό εργαλείο το χαμόγελό μας και την ενσυναίσθηση. Άλλωστε σε μεγάλο βαθμό οι εθελοντές του συλλόγου έχουν προσωπική ή οικογενειακή εμπειρία στη νόσο. Όμως αυτό δεν είναι απαραίτητο. Χρειάζεται αγάπη για τον άνθρωπο και προσφορά 4-5 ωρών κάθε εβδομάδα ή κάθε δεύτερη εβδομάδα, ανάλογα με τις δυνατότητες του εθελοντή και τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Είναι κι αυτό κάτι που ίσως δεν ξέρουμε ότι μπορούμε να προσφέρουμε. Είναι η διευκόλυνση της παραμονής και της κίνησης των ασθενών και των φροντιστών τους στα νοσοκομεία. Ένα λιθαράκι στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας με ζεστασιά, ανθρωπιά και αλληλεγγύη. Το δικό μας μικρό μερίδιό στον κόσμο...

 

Σε καλούμε να επικοινωνήσεις μαζί μας στο 2810287895 Δευτέρα έως και Παρασκευή 09:00-17:00 και να ενημερωθείς για το πώς μπορείς να γίνεις χρήσιμος. Στο σύλλογο οι ανάγκες είναι καθημερινές ακόμα και έξω από τα νοσοκομεία, δηλαδή σε μια σειρά δράσεων που κάνουμε κάθε χρόνο για την ενίσχυση του ταμείου μας που στηρίζει δεκάδες άπορους καρκινοπαθείς.

 

Σε περιμένουμε με χαρά!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΓΙΝΕ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr