Έντυπα

03 Δεκεμβρίου 2023

During the Christmas period, when the desire for joy and social interaction is pervasive, cancer patients often experience a mix of negative emotions, including anxiety and sorrow.

In order to provide as much support as possible to cancer patients, a large interdisciplinary team has worked together to create a guide with suggestions for entertainment and recreation during the holidays, specifically tailored for patients undergoing oncological treatment. The aim of the booklet Ideas for Celebrating Christmas & New Year Holidays  is to support cancer patients during the festive season

Κατηγορία Έντυπα

Την περίοδο των Χριστουγέννων, όταν είναι διάχυτο το αίτημα για χαρά και κοινωνική συναναστροφή, οι ογκολογικοί ασθενείς μπορεί να βιώνουν ανάμικτα συναισθήματα. Τι μπορούμε να κάνουμε αυτή την περίοδο για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας, αν βρισκόμαστε κατά τη διάρκεια ογκολογικών θεραπειών;

Ο οδηγός Προτάσεις Διασκέδασης και Ψυχαγωγίας στις Γιορτές συγκεντρώνει πρακτικές ιδέες για την περίοδο των Χριστουγέννων, για ογκολογικούς ασθενείς.

Πρόκειται για μία συλλογική προσπάθεια, στην οποία συμμετέχει ο Σύλλογος Ευ Ζω με τον καρκίνο και η ΕΛΛΟΚ, που έχει ως στόχο να υποστηρίξει τους ογκολογικούς ασθενείς κατά την εορταστική περίοδο. Μία μεγάλη διεπιστημονική ομάδα συνεργάστηκε δημιουργώντας έναν οδηγό με προτάσεις διασκέδασης και ψυχαγωγίας στις γιορτές, ειδικά για τους ασθενείς που βρίσκονται σε ογκολογική θεραπεία.

Κατηγορία Έντυπα

Ο Σύλλογος Ευ Ζω με τον καρκίνο με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης έχει εκδόσει δυο ενημερωτικά έντυπα για το λεμφοίδημα:

Λεμφοίδημα και καρκίνος του μαστού

Θεραπευτικές ασκήσεις μετά από λεμφαδενικό καθαρισμό ή μαστεκτομή

Οι ασκήσεις είναι διαθέσιμες και σε βιντεο στο youtube.

 

Κατηγορία Έντυπα
Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασία "Ευ Ζω με τον Καρκίνο" θεωρεί ότι αυτό το εγχειρίδιο έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ενημέρωση και την καθημερινή πρακτική των ογκολογικών ασθενών, κάτι που το καθιστά σημαντικό και απαραίτητο. Οι διατροφικές ανάγκες των ασθενών με καρκίνο διαφοροποιούνται τόσο με την πάροδο των θεραπειών όσο και από οργανισμό σε οργανισμό. Ωστόσο είναι σχεδόν κοινός τόπος ότι κατά τη διάρκεια της συμπόρευσης του ασθενούς με τη νόσο, οι διατροφικές του απολαύσεις αλλά ακόμα και η καθημερινή σχέση με την τροφή περνούν σε δεύτερη μοίρα.
Κατηγορία Έντυπα
15 Ιουλίου 2020
Άκουσε το σώμα σου, μην παίζεις παιχνίδια με την υγεία σου.
Κατηγορία Έντυπα

Θεραπευτικές ασκήσεις μετά από λεμφαδενικό καθαρισμό ή μαστεκτομή

Κατηγορία Έντυπα
Λεμφοίδημα και καρκίνος του μαστού
Κατηγορία Έντυπα
Θεραπευτικές ασκήσεις μετά από λεμφαδενικό καθαρισμό ή μαστεκτομή
Κατηγορία Έντυπα

Γνώρισε το στήθος σου

Η καλύτερη και πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού είναι η έγκαιρη διάγνωσή του.

Η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι και στα δικά σου χέρια.

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr