Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί

23 Σεπτεμβρίου 2022

Η Γιούλη μας…

Έφυγε η αγαπημένη μας Γιούλη, η χαμογελαστή, η γλυκιά, η τρυφερή, η δοτική, η μανούλα, αλλά κυρίως η μαχήτρια.

Πάλεψε σκληρά με τον καρκίνο, τον νίκησε πολλές φορές. Έπεφτε για λίγο αλλά πάλι σηκωνόταν θαρραλέα και χαμογελαστή, για να συνεχίσει τις αγαπημένες της ασχολίες, μέχρι την επόμενη φορά.. και πάλι απ’ την αρχή. Δεν τα παρατούσε…

Φωτεινό παράδειγμα για όλους μας, αλλά κυρίως για την οικογένειά της.

Μία επιτύμβια πλάκα, ανάμεσα σε τόσες άλλες…

Όμως για εμάς που σε γνωρίζαμε, ως φίλη , συνεργάτη, δικό μας άνθρωπο, είναι μια μαχαιριά στο στήθος.

Πως είναι δυνατόν η δική μας Στέλλα, η δυναμική, η ασυμβίβαστη, η χαμογελαστή, η θαρραλέα, η δοτική, η τολμηρή, να χωράει σε αυτό το σπιτάκι. Όχι δεν μπορεί..

Η αγαπημένη μας Στέλλα πετά ψηλά στους ουρανούς, μας βλέπει, μας ακούει, μας χαμογελά, μας συμβουλεύει αλλά δεν μας απαντά στα πολλά γιατί που μας στοιχειώνουν. Και εμείς μένουμε με την απορία.

Το Δημήτρη Καφετζόπουλο τα μέλη του Ευ Ζω τον γνώρισαν από τη σύζυγό του Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία είναι ιδρυτικό και δραστήριο μέλος του συλλόγου μας, αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικης Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛ.Ο.Κ.).

Ο Δημήτρης, παρά το ότι ήταν πολυάσχολος τιμούσε πάντα τις εκδηλώσεις μας με την παρουσία του. Ήταν χαμογελαστός, ευγενής, σοβαρός, διακριτικός, σου ενέπνεε σεβασμό και μόνο με την επιβλητική παρουσία του.

Η είδηση του πρόωρου θανάτου της Γιανναράκη Μαρίας, στις 6 Νοεμβρίου του 2018, συγκλόνισε τόσο τους Εθελοντές και τις Εθελόντριες του «Ευ Ζω», όσο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η Μαρία ήταν μέλος του Συλλόγου μας και Εθελόντρια. Κανείς από εμάς δεν θα ξεχάσει ποτέ το γλυκό χαμόγελό της, τα τρυφερά και αισιόδοξα λόγια με τα οποία εμψύχωνε και ενδυνάμωνε τους ασθενείς. Την χαρακτήριζε η ζωντάνια και καλλιεργούσε στους νέους ασθενείς την ελπίδα της ίασης. Ήταν η χαρά της οικογένειας, στα αφτιά μας θα αντηχεί πάντα το χαμόγελο και τα πειράγματα της. Ήθελε τον κόσμο γύρω της χαρούμενο, γιατί έτσι ήταν και αυτή.

Στις 14 Μαΐου 2012 η οικογένεια του συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο» αποχαιρέτησε ένα αγαπημένο της παιδί, την Κατερίνα Αμαργιωτάκη. Για την απώλεια αυτή, το διοικητικό συμβούλιο θα ήθελε να εκφράσει και δημόσια τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά της καθώς επίσης και στους φίλους της, που συμπαραστάθηκαν στην Κατερίνα με ξεχωριστή αγάπη και ανιδιοτέλεια στην πολύχρονη δοκιμασία της σύντομης ζωή της.

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr