Για άλλη μια χρονιά, με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παζάρι του συλλόγου «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», στις 9/6/2022 έξω από το δημαρχιακό μέγαρο στη Λότζια.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, για αυτό το λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί από καρδιάς πρώτα και κύρια όλους τους Ηρακλειώτες, ανάμεσα τους και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια με τη βοήθειά τους και την ενεργή συμμετοχή τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου , τους ευχαριστούμε που για μια ακόμη φορά μας στήριξαν και στάθηκαν στο πλευρό του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», θα πραγματοποιήσει το παζάρι του 2022 την Πέμπτη 9 Ιουνίου από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ έξω από το δημαρχιακό μέγαρο στην Λότζια.

Τα εμπορεύματα που θα διαθέσουμε στο κοινό αποτελούνται από πρωτότυπες χειροποίητες δημιουργίες των μελών μας, κυρίως χειροποίητα κοσμήματα και υφασμάτινες δημιουργίες καθώς και βιβλία και εμπορεύματα προσφοράς των καταστημάτων της πόλης μας. Όλα αυτά θα διατίθενται σε συμβολική τιμή για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου μας η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Μαρία Θεοδωρίδου και η Υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Μαρία Φασουλά συμμετείχαν στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της ECPC (European Cancer Patient Coalition), το οποίο πραγματοποιήθηκε 27-28 Μαΐου 2022 στις Βρυξέλλες.

Το συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του στις 27 Μαϊου 2022, με τους χαιρετισμούς της προέδρου της ECPC κ. Καίτης Αποστολίδου και της Επιτρόπου υγείας και ασφάλειας τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Στέλλας Κυριακίδου. Η κ. Κυριακίδου χαιρέτισε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και δήλωσε την στήριξη της στην ογκολογική κοινότητα. Ο πρώτος ομιλητής, κ. Denis Horgan, διευθυντής της European Alliance of Personalised Medicine (EAPM), επισήμανε ότι η πρόληψη είναι ένα βασικό όπλο στην μάχη κατά του καρκίνου αλλά εξίσου σημαντική είναι η πρόσβαση όλων σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες. Είναι σημαντικό να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης της έρευνας και ανάπτυξης. Ο κ. Mark Lawler, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της ECPC, εστίασε στα 20 εκατομμύρια επιβιωσάντων του καρκίνου οι οποίοι αξίζουν την προσοχή μας! Υπάρχει ανάγκη θέσπισης της Ευρωπαϊκή Ημέρα Επιβιωσάντων Καρκίνου προκειμένου να αποκτήσουν οι ευρωπαίοι πολίτες μια δυνατή φωνή! Η διευθύντρια της ECPC κ. Χάρισε Γιρβαλάκη τόνισε την ανάγκη μείωσης του φορτίου του καρκίνου στην Ευρώπη μέσω της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης, της προσβάσιμης θεραπείας, της διαθέσιμης καινοτόμου ιατρικής και της φροντίδας μετά τον καρκίνο. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Νέες Δημοσιεύσεις

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr