Εκδηλώσεις

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση, στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ, η καλοκαιρινή μας εκδήλωση με την Βαγγελιώ Φασουλάκη και τους μουσικούς Νίκο Βογιατζάκη, Νικόλα Χριστόπουλο και Γιάννη Σταυρακάκη.

Ευχαριστούμε θερμά όλο το σχήμα για το υπέροχο μουσικό ταξίδι που μας χάρισαν μέσα από διάφορα είδη μουσικής, γεμάτο μικρές χιουμοριστικές ιστορίες και διάδραση με το κοινό. Ως μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, είμαστε ευγνώμονες για την επιλογή τους, όλα τα έσοδα της παράστασης να διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου και κατ’ επέκταση για την ενίσχυση των απόρων ασθενών του νησιού μας.

13 Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμη μια χρονιά το ετήσιο παζάρι του συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο» που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του δημαρχιακού μεγάρου της Λότζια την προηγούμενη Πέμπτη 8 Ιουνίου στέφθηκε με επιτυχία!

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, γι’ αυτό το λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί από καρδιάς πρωτίστως όλους τους Ηρακλειώτες, ανάμεσα τους και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια με τη βοήθειά τους και την ενεργή συμμετοχή τους.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου, είχαμε την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουμε έναν ιδιαίτερο φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών του Εργοτέλη και  του Συνδέσμου βετεράνων καλαθοσφαίρισης Ηρακλείου, στο κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο.

23 Μαϊος 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμα μια χρονιά, ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», θα πραγματοποιήσει το ετήσιο παζάρι του, προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά ο σύλλογος, ο οποίος με τη σειρά του στηρίζει διαχρονικά εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Το παζάρι του 2023 θα λάβει χώρα την Πέμπτη 8 Ιουνίου από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ έξω από το δημαρχιακό μέγαρο στην Λότζια.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 είχαμε την χαρά να παρευρεθούμε στο 4Ο Επαγγελματικό (Εσπερινό) Λύκειο Ηρακλείου και να μιλήσουμε για την πρόληψη και πρώιμη διάγνωση του καρκίνου.

Ομιλητές της εκδήλωσης με σειρά εμφάνισης ήταν :

Αναστασία Κοντού

Μέλος του ΔΣ του συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο»

 

Θεοδωρίδου Μαρία

Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης,

Ινστιτούτο Πληροφορικής, ΙΤΕ

Αντιπρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο»

Γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΛΟΚ

 

Θεοχάρης Κωνσταντινίδης, RN, BSc, MPH, PhD

Επίκουρος καθηγητής ,Τμήμα Νοσηλευτικής,

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Μέλος του ΔΣ του συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο»

10 Απριλίου 2023

Όπως κάθε χρόνο, οι Εθελοντές του Συλλόγου μας, είχαν την χαρά να βρεθούν στα ογκολογικά τμήματα των δύο νοσοκομείων της πόλης μας και να μοιράσουν χειροποίητες λαμπάδες, από μέλη του «Ευ Ζω», σε ασθενείς και προσωπικό.

Σε εορταστικό κλίμα και με θέα το Ενετικό Φρούριο του Κούλε, στο κέντρο «Μαρίνα», πραγματοποιήθηκε στις 22/1/2023 , η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας σε συνδυασμό με τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του «Ευ Ζω».
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και ομορφύνατε την γιορτή μας, και το προσωπικό του καταστήματος για την άψογη εξυπηρέτηση.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καλλιτέχνες Τζούλη Ναούμ και Μπάμπη Κτιστάκη, Ελένη Πλατάκη, Γιώργο Σιδέρη και Γεωργία Φραγκιαδάκη όπου μας ταξίδεψαν μουσικά και μας χάρισαν ένα υπέροχο μεσημέρι.

17 Νοεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα καρκίνου του παγκρέατος

Την Πέμπτη 17-11-22 φορέσαμε μωβ, φωταγωγήσαμε την Περιφέρεια Κρήτης στο ίδιο χρώμα με σκοπό να περάσουμε το μήνυμα της σημασίας  της  έγκαιρης διάγνωσης  και της γνώσης των συμπτωμάτων του παγκρεατικού καρκίνου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης. Ευχαριστούμε θερμά τους συνδιοργανωτές και τους παρευρισκόμενους στην φωταγώγηση.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο 7ος Περίπατος για την πρόληψη του καρκίνου και ειδικότερα του καρκίνου του μαστού. Μια δράση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υποστηρικτές τον Δήμο Ηρακλείου και την Zaros Natural Mineral Water.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αθρόα και πέρα από κάθε προσδοκία. Σχεδόν 1.000 δρομείς, άνδρες γυναίκες και παιδιά, στήριξαν τον περίπατο, ο οποίος δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες περπάτησαν 4 χιλιόμετρα για να στηρίξουν τους ασθενείς, τους φροντιστές και τους οικείους τους, για να τους δείξουν ότι σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος κανείς.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση, στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» η καλοκαιρινή μας εκδήλωση με τους μουσικούς Κωστή Αβυσσινό, Βαγγέλη Βαρδάκη και Μιχάλη Κώτη. Χορευτικά έντυσε τη βραδιά ο Παραδοσιακός Σύλλογος «ΑΚΡΗΤΕΣ».

Ευχαριστούμε θερμά τους μουσικούς και χορευτές για το υπέροχο μουσικό ταξίδι που μας χάρισαν αλλά και που επέλεξαν όλα τα έσοδα της παράστασης να διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου και κατ΄ επέκταση για την ενίσχυση των απόρων ογκολογικών ασθενών του νησιού μας.

Το Σάββατο 16-7-2022 είχαμε την χαρά και την τιμή να βρεθούμε στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Α.Ιωάννου και να απολαύσουμε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις από τον Αχιλλέα Γεωργίου.

Παρακολουθήσαμε μια διαδραστική παράσταση-σεμινάριο που είχε ως σκοπό να μας μάθει να μην αποφεύγουμε τα προβλήματά μας, αλλά να αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης μας και με την θετική μας διάθεση να βρίσκουμε λύσεις.

Οι θεατές έγιναν πρωταγωνιστές και ο Αχιλλέας τους προέτρεπε μέσα από σωστή καθοδήγηση να βρουν οι ίδιοι τις λύσεις που αναζητούσαν.

Η εκδήλωση είχε ελεύθερη είσοδο και οι παρευρισκόμενοι ενίσχυαν τον σύλλογό μας με κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.

Για άλλη μια χρονιά, με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παζάρι του συλλόγου «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», στις 9/6/2022 έξω από το δημαρχιακό μέγαρο στη Λότζια.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, για αυτό το λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί από καρδιάς πρώτα και κύρια όλους τους Ηρακλειώτες, ανάμεσα τους και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια με τη βοήθειά τους και την ενεργή συμμετοχή τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου , τους ευχαριστούμε που για μια ακόμη φορά μας στήριξαν και στάθηκαν στο πλευρό του Συλλόγου.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου μας η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Μαρία Θεοδωρίδου και η Υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Μαρία Φασουλά συμμετείχαν στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της ECPC (European Cancer Patient Coalition), το οποίο πραγματοποιήθηκε 27-28 Μαΐου 2022 στις Βρυξέλλες.

Το συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του στις 27 Μαϊου 2022, με τους χαιρετισμούς της προέδρου της ECPC κ. Καίτης Αποστολίδου και της Επιτρόπου υγείας και ασφάλειας τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Στέλλας Κυριακίδου. Η κ. Κυριακίδου χαιρέτισε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και δήλωσε την στήριξη της στην ογκολογική κοινότητα. Ο πρώτος ομιλητής, κ. Denis Horgan, διευθυντής της European Alliance of Personalised Medicine (EAPM), επισήμανε ότι η πρόληψη είναι ένα βασικό όπλο στην μάχη κατά του καρκίνου αλλά εξίσου σημαντική είναι η πρόσβαση όλων σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες. Είναι σημαντικό να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης της έρευνας και ανάπτυξης. Ο κ. Mark Lawler, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της ECPC, εστίασε στα 20 εκατομμύρια επιβιωσάντων του καρκίνου οι οποίοι αξίζουν την προσοχή μας! Υπάρχει ανάγκη θέσπισης της Ευρωπαϊκή Ημέρα Επιβιωσάντων Καρκίνου προκειμένου να αποκτήσουν οι ευρωπαίοι πολίτες μια δυνατή φωνή! Η διευθύντρια της ECPC κ. Χάρισε Γιρβαλάκη τόνισε την ανάγκη μείωσης του φορτίου του καρκίνου στην Ευρώπη μέσω της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης, της προσβάσιμης θεραπείας, της διαθέσιμης καινοτόμου ιατρικής και της φροντίδας μετά τον καρκίνο. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Σήμερα Παρασκευή 15-4-22 η Πρόεδρος του συλλόγου μας Καίτη Κουναλάκη μαζί με τους Εθελοντές Ηλέκτρα Τζιράκη και Γιώργο Μαματζάκη, είχαν την χαρά να βρεθούν στα ογκολογικά τμήματα των δύο νοσοκομείων της πόλης μας και να μοιράσουν χειροποίητες λαμπάδες, από μέλη του «Ευ Ζω», σε ασθενείς και προσωπικό.

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 είχαμε την χαρά και την τιμή να βρεθούμε στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου, στο Κουτουλουφάρι και να πραγματοποιήσουμε σε συνδιοργάνωση με τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Χερσονήσου «Βριτόμαρτις», ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Καρκίνος, πρόληψη, πρώιμη διάγνωση, θεραπεία, ψυχοκοινωνική στήριξη ογκολογικών ασθενών».

Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από την Παθολόγο-Ογκολόγο, Επικουρική Επιμελήτρια του ΠαΓΝΗ, Αναστασία Μαλά, για τις πιο συνηθισμένες μορφές καρκίνου, όπως για παράδειγμα του μαστού, το γυναικολογικό καρκίνο, τον καρκίνο παχέος εντέρου και τον καρκίνο του πνεύμονα. Ακούσαμε για την σημασία της πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης και για το πώς τελικά με την δική μας στάση ζωής μπορούμε να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης του καρκίνου.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του  πληθυσμού απέναντι στην πρόληψη νεοπλασματικών νοσημάτων, ο σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο» σε συνεργασία με τον επιμορφωτικό σύλλογο γυναικών Χερσονήσου «Βριτόμαρτυς» διοργανώνει σειρά ομιλιών με θέμα «Καρκίνος – πρόληψη, πρώιμη διάγνωση, θεραπεία, ψυχοκοινωνική στήριξη ογκολογικών ασθενών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κουτουλουφάρι Χερσονήσου, στην αίθουσα του ιερού ναού Αγίου Βασιλείου, την Κυριακή 3 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα.

Ευχαριστήριο

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Zω με τον Καρκίνο», ευχαριστεί θερμά όλο τον κόσμο που με την συμμετοχή του τίμησε τον 2ο Διαδικτυακό Αγώνα για την πρόληψη του Καρκίνου. Έναν Αγώνα που ξεκίνησε αρχές Οκτώβρη και διήρκησε μέχρι και τις 18 Νοέμβρη.

Διαθέσαμε 1.000 συλλεκτικά πακέτα και ζητήσαμε από το κοινό, πληρώνοντας το αντίτιμο των 8 ευρώ, να δηλώσει συμμετοχή, να παραλάβει το πακέτο του, να φωτογραφηθεί και να ανεβάσει την φωτογραφία του στα social με #efzometonkarkino και #efzoryn21.

Ο Αγώνας αυτός είχε στόχο να επισημάνει την σημασία της πρόληψης η οποία τελικά σώζει ζωές. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί σε οικογένειες που πλήγηκαν από τον πρόσφατο σεισμό στις 27/9/21.

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00, έπειτα από πρόσκληση της ΚΟΙΝ.Σ. ΕΠ «Ν-Ιδαία Συνεργασία», είχαμε την χαρά και την τιμή να βρεθούμε για πρώτη φορά στα Ανώγεια και τον «Τόπο του Βοσκού» με σκοπό να πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση για την σημασία της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Σε εορταστικό κλίμα και με θέα το Ενετικό Φρούριο του Κούλε, στο κέντρο «Μαρίνα», πραγματοποιήθηκε στις 19/1/2020 , η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας.

20 Δεκεμβρίου 2019

Την Πέμπτη 19/12/19 και την Παρασκευή 20/12/19  οι Εθελόντριές του Συλλόγου, όπως κάθε χρόνο κέρασαν γλυκίσματα και μοίρασαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα εν όψει εορτών, στο Πανεπιστημιακό και Βενιζέλειο Νοσοκομείο!

 

Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο κίνημα που συσπειρώνει περισσότερες από 80 οργανώσεις καρκίνου, από 30 χώρες και 6 ηπείρους, φωταγώγησε εχθές, 20-21/11/2019 το κτίριο της Περιφέρειας μωβ.

Μια δράση για την ευαισθητοποίηση, την  ενημέρωση για τα πρώιμα συμπτώματα και την πρόληψη του Παγκρεατικού Καρκίνου.

22 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11 πμ, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Αγώνας Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Μια δράση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και υποστηρικτή της εκδήλωσης τα Cosmos Sport.

22 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11 πμ, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Αγώνας Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Μια δράση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και υποστηρικτή της εκδήλωσης τα Cosmos Sport.

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:30, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση, σε συνεργασία με το συγκρότημα «Φωνές του Νότου», στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, η μουσικοθεατρική παράσταση- αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, με τίτλο «Ήτανε μια φορά … και έμεινε για πάντα.

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε για δεύτερη φορά στον Πολυχώρο του Συλλόγου μας, τον κο Λιναρδάκη Στέλιο, Κλινικό Διαιτολόγο Διατροφολόγο, Διευθυντή του τμήματος Διατροφής του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Για άλλη μια χρονιά, με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παζάρι του συλλόγου «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», στις 6/6/2019 στην συμβολή των οδών 1821 και 1866 (Μεϊντάνι)

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, για αυτό το λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί από καρδιάς πρώτα και κύρια όλους τους Ηρακλειώτες, ανάμεσα τους και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια με τη βοήθειά τους και την ενεργή συμμετοχή τους.

Ο Μάιος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, που είναι ο πέμπτος κοινότερος καρκίνος στον Δυτικό κόσμο και ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος του ουρογεννητικού συστήματος μετά τον καρκίνο του προστάτη.

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται πανευρωπαϊκά ο

Σύλλογός μας την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00 πραγματοποίησε μια ενημερωτική διαδραστική-ομιλία με θέμα «Καρκίνος ουροδόχου κύστης. Ενημέρωση-Πρόληψη και θεραπεία».

 

23 Απριλίου 2019

Σήμερα 23/4/2019 Μ.Τρίτη, οι Εθελοντές του Συλλόγου μας συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, μοίρασαν γλυκίσματα και χειροποίητες λαμπάδες σε ασθενείς και προσωπικό των δυο νοσοκομείων της πόλης μας.

Σε εορταστικό κλίμα και με  θέα το Ενετικό Φρούριο του  Κούλε πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας σε συνδυασμό με τον εορτασμό της 15ης επετείου του Συλλόγου , την Κυριακή 24/2/2019 στο κέντρο «Μαρίνα».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/1/2019 η δράση «ράβουμε μαζί», στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "γραφή"στον Άγιο Νικόλαο. Ευχαριστούμε θερμά την Eleni VonAlley , όπου είχε την εξαιρετική ιδέα να κατασκευάσει και να δωρίσει στον Σύλλογό μας, τα πολύ χρήσιμα μαξιλαράκια για τους ασθενείς με port- a- cath. Μια ιδέα που εξελίχτηκε και έγινε μια υπέροχη γιορτή δημιουργικότητας για μικρούς και μεγάλους.

19 Δεκεμβρίου 2018
Την Τρίτη 18/12/2018 οι Εθελοντές και Οι Εθελόντριές μας, όπως κάθε χρόνο κέρασαν γλυκίσματα και μοίρασαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα εν όψει εορτών, στο Πανεπιστημιακό και Βενιζέλειο Νοσοκομείο!

Με μεγάλη επιτυχία και απήχηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, η 3η Ομιλία στον Πολυχώρο του Συλλόγου μας.

Είχαμε τη χαρά και τη τιμή να φιλοξενήσουμε τον κο Ν.Τζανάκη καθηγητή Πνευμονολογικής Πανεπιστημίου Κρήτης-Διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ και την κα Ι.Τσιλιγιάννη Επίκουρος Καθηγήτρια του τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τους ευχαριστούμε θερμά για τον περιεκτικό τους λόγο και τη μεγάλη τους ικανότητα να αναπτύξουν μεγάλης βαρύτητας θέματα, όπως ο ρόλος της φυσιολογικής αναπνοής και η ενδο-οικιακή ρύπανση, με τρόπο απόλυτα κατανοητό προς το κοινό. Είμαστε ευγνώμονες τόσο για τις πληροφορίες που μας έδωσαν όσο και για τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις των μελών του Συλλόγου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η Επιστημονική Ημερίδα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών –Φίλων- Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι» Αθηνών σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» Ηρακλείου και τον Σύλλογο Στήριξης Ασθενών με Νεοπλασματική Νόσο, «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», Ηρακλείου πραγματοποίησαν αυτή τη δράση στα πλαίσια των εκδηλώσεων  της 5ης Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Παγκρέατος.

Την Τετάρτη 31/10/2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση η δεύτερη ομιλία στον Πολυχώρο του Συλλόγου μας.

Η κα Αρμενάκη Αθηνά, Κλινική Ψυχολόγος του Βενιζελείου Νοσοκομείου, μας μίλησε εις βάθος και με μεγάλη ενσυναίσθηση για την «Κόπωση των φροντιστών στη διαχείριση ασθενών με καρκίνο».

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11πμ, πραγματοποιήθηκε ο 3ος Αγώνας Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού. Μια εκδήλωση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τη Λότζια.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομιλία στις 28/9/2018 στον Πολυχώρο του Συλλόγου μας. Ευχαριστούμε θερμά τον κο Λιναρδάκη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του Βενιζελείου νοσοκομείου για τον περιεκτικό και ευχάριστο λόγο του σε θέματα διατροφής κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών.

Για άλλη μια χρονιά,με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παζάρι του συλλόγου "Ευ Ζω με τον Καρκίνο" στις 7/6/2018 στην συμβολή των οδών 1821 και 1866.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, για αυτό το λόγο, το Δ.Σ ευχαριστεί από καρδιάς πρώτα και κύρια όλους τους Ηρακλειώτες, ανάμεσά τους και τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που στήριξαν αυτή την προσπάθεια με τη βοήθεια και την ενεργή συμμετοχή τους.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, 12:00 πραγματοποιήθηκε δωρεά μαλλιών στο κομμωτήριο της κας Γ. Πιλάτου, Αρχιμήδους 24, πάροδος Λ. Ικάρου,  Αλικαρνασσός.

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Εκκίνηση 11:00 π.μ., Λότζια

02 Μαϊος 2017
Σάββατο 5 Μαϊου 2017

9:00 - 21:00, Πλατεία Νικηφόρου Φωκά (Μεϊντάνι)

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

7.00 μμ, κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

10.00 π.μ., Λιμενοβραχίονας Ηρακλείου (Κούλε)


Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο», διοργανώνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης αγώνα δρόμου στον Λιμενοβραχίονα Ηρακλείου, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, μήνα αφιερωμένο στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού.

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

9.00 μμ, Κινηματοθέατρο Αστόρια

14 Mαϊου 2016

ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Ήτανε μια φορά ... κι έμεινε για πάντα
Μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη για την ενίσχυση του συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο»

5 Νοεμβρίου 2015
Λότζια

Ο σύλλογος «ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» διοργανώνει στη Λότζια την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου το ετήσιο παζάρι του από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

02 Απριλίου 2015

6/4 Διανομή κεριών και γλυκισμάτων στους ασθενείς, τους συνοδούς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των ογκολογικών τμημάτων του ΠΑΓΝΗ – ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ενόψει του Πάσχα

02 Μαρτίου 2015
Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) με ξεχωριστή χαρά παρουσιάζει ξανά την περσινή της παραγωγή, την τραγωδία του Ευριπίδη: ΜΗΔΕΙΑ, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ευ ζω με τον καρκίνο», υπέρ του οποίου θα διατεθούν τα έσοδα της παράστασης.

Συνάντηση μελών του Δ.Σ με την Αναπληρώτρια Διοικητή ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ κα Ελένη Μπορμπουδάκη και υποβολή επιστολής με προτάσεις

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014
Λότζια

Μην πετάτε τίποτα…
Ό,τι δεν χρειάζεται σε εσάς μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον άλλο…..

1 Νοεμβρίου 2014
Αμφιθέατρο ‘Μαρία Μανασσάκη’ (Φοιτητικό Κέντρο, Βούτες)
Ώρα Έναρξης 20:30
29 Νοεμβρίου 2013
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
ώρα 09:00 - 21:00
ΛΟΤΖΙΑ

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι για την ενίσχυση του συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο»

06 Δεκεμβρίου 2012
Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012
ώρα 09:00 - 21:00
ΛΟΤΖΙΑ

Παζάρι «δεύτερο χέρι» για την ενίσχυση του συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο»

12 Νοεμβρίου 2012
Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012
ώρα 20:00
Αμφιθέατρο «Μαρία Μανασσάκη»
Φοιτητικό κέντρο Βούτες
είσοδος 5 Ευρώ υπέρ του συλλόγου «Ευ ζω με τον καρκίνο»

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 η πρόεδρος Μαρίνα Τζανάκη έλαβε μέρος σε συνάντηση της Διασωματειακής Επιτροπής Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Καρκινοπαθών (Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ) στα γραφεία της οργάνωσης «Μείνε Δυνατός» Κυψέλης 1Α στην Αθήνα.

Από τις 22 Μαρτίου 2012 ο σύλλογός μας πραγματοποιεί παρέμβαση στον Ξενώνα «Στ. Νιάρχος» στο ΠΑΓΝΗ με σκοπό να διευκολύνει τη σίτιση των ασθενών και συνοδών που διαμένουν εκεί και των οποίων η βασική προϋπόθεση φιλοξενίας τους είναι το χαμηλό τους εισόδημα.

Για το λόγο αυτό προσφέρουμε βασικά είδη διατροφής μακράς διαρκείας (γάλα, κονσέρβες, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, λάδι , καφές, ζάχαρη, ντοματάκια, φρυγανιές, μπισκότα κ.λ.π) ώστε οι διαμένοντες να έχουν τη δυνατότητα παρασκευής των φαγητών τους.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην κοπή της πίτας του συλλόγου μας στις 12/2/2012, ημέρα Κυριακή που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια μιας ημερήσιας εκδρομής στη Μονή Βωσάκου στο Ρέθυμνο. Θα αναχωρήσουμε το πρωί της Κυριακής στις 10 η ώρα και μέσα από μία όμορφη διαδρομή θα φτάσουμε στη μονή όπου ο ηγούμενος θα αναλάβει την ξενάγησή μας.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, 9:00 μμ, Κινηματοθέατρο Αστόρια

06 Δεκεμβρίου 2011

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, από τις 9 το πρωί μέχρι της 9 το βράδυ στη Λότζια

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011, 9:00-10:30 μ.μ., Αβδού Χερσονήσου

Ευρωπαϊκό έργο Science-Café

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Δήμο Χερσονήσου και τη Forthnet.
Θα πραγματοποιηθεί Τηλεδιάσκεψη με τη Δρ. Κωνσταντίνα Φραγκιά, Πρόεδρο του «ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ», Οργανισμού για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Μελανώματος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για οποιονδήποτε επιθυμεί να παρευρεθεί και θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τα παιδιά και τους νέους!

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr