Εκδηλώσεις

Ευχαριστήριο

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Zω με τον Καρκίνο», ευχαριστεί θερμά όλο τον κόσμο που με την συμμετοχή του τίμησε τον 2ο Διαδικτυακό Αγώνα για την πρόληψη του Καρκίνου. Έναν Αγώνα που ξεκίνησε αρχές Οκτώβρη και διήρκησε μέχρι και τις 18 Νοέμβρη.

Διαθέσαμε 1.000 συλλεκτικά πακέτα και ζητήσαμε από το κοινό, πληρώνοντας το αντίτιμο των 8 ευρώ, να δηλώσει συμμετοχή, να παραλάβει το πακέτο του, να φωτογραφηθεί και να ανεβάσει την φωτογραφία του στα social με #efzometonkarkino και #efzoryn21.

Ο Αγώνας αυτός είχε στόχο να επισημάνει την σημασία της πρόληψης η οποία τελικά σώζει ζωές. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί σε οικογένειες που πλήγηκαν από τον πρόσφατο σεισμό στις 27/9/21.

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00, έπειτα από πρόσκληση της ΚΟΙΝ.Σ. ΕΠ «Ν-Ιδαία Συνεργασία», είχαμε την χαρά και την τιμή να βρεθούμε για πρώτη φορά στα Ανώγεια και τον «Τόπο του Βοσκού» με σκοπό να πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση για την σημασία της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Σε εορταστικό κλίμα και με θέα το Ενετικό Φρούριο του Κούλε, στο κέντρο «Μαρίνα», πραγματοποιήθηκε στις 19/1/2020 , η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας.

20 Δεκεμβρίου 2019

Την Πέμπτη 19/12/19 και την Παρασκευή 20/12/19  οι Εθελόντριές του Συλλόγου, όπως κάθε χρόνο κέρασαν γλυκίσματα και μοίρασαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα εν όψει εορτών, στο Πανεπιστημιακό και Βενιζέλειο Νοσοκομείο!

 

Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης, συμμετέχοντας στο Παγκόσμιο κίνημα που συσπειρώνει περισσότερες από 80 οργανώσεις καρκίνου, από 30 χώρες και 6 ηπείρους, φωταγώγησε εχθές, 20-21/11/2019 το κτίριο της Περιφέρειας μωβ.

Μια δράση για την ευαισθητοποίηση, την  ενημέρωση για τα πρώιμα συμπτώματα και την πρόληψη του Παγκρεατικού Καρκίνου.

22 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11 πμ, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Αγώνας Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Μια δράση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και υποστηρικτή της εκδήλωσης τα Cosmos Sport.

22 Οκτωβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 11 πμ, πραγματοποιήθηκε ο 4ος Αγώνας Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού. Μια δράση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης και υποστηρικτή της εκδήλωσης τα Cosmos Sport.

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ

Την Κυριακή 21 Ιουλίου 2019 και ώρα 21:30, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση, σε συνεργασία με το συγκρότημα «Φωνές του Νότου», στο Κηποθέατρο Νίκος Καζαντζάκης, η μουσικοθεατρική παράσταση- αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη, με τίτλο «Ήτανε μια φορά … και έμεινε για πάντα.

Την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019, είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε για δεύτερη φορά στον Πολυχώρο του Συλλόγου μας, τον κο Λιναρδάκη Στέλιο, Κλινικό Διαιτολόγο Διατροφολόγο, Διευθυντή του τμήματος Διατροφής του Βενιζελείου νοσοκομείου.

Για άλλη μια χρονιά, με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παζάρι του συλλόγου «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», στις 6/6/2019 στην συμβολή των οδών 1821 και 1866 (Μεϊντάνι)

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, για αυτό το λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί από καρδιάς πρώτα και κύρια όλους τους Ηρακλειώτες, ανάμεσα τους και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια με τη βοήθειά τους και την ενεργή συμμετοχή τους.

Ο Μάιος είναι ο μήνας ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης, που είναι ο πέμπτος κοινότερος καρκίνος στον Δυτικό κόσμο και ο δεύτερος σε συχνότητα καρκίνος του ουρογεννητικού συστήματος μετά τον καρκίνο του προστάτη.

 

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται πανευρωπαϊκά ο

Σύλλογός μας την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 και ώρα 18:00 πραγματοποίησε μια ενημερωτική διαδραστική-ομιλία με θέμα «Καρκίνος ουροδόχου κύστης. Ενημέρωση-Πρόληψη και θεραπεία».

 

23 Απριλίου 2019

Σήμερα 23/4/2019 Μ.Τρίτη, οι Εθελοντές του Συλλόγου μας συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, μοίρασαν γλυκίσματα και χειροποίητες λαμπάδες σε ασθενείς και προσωπικό των δυο νοσοκομείων της πόλης μας.

Σε εορταστικό κλίμα και με  θέα το Ενετικό Φρούριο του  Κούλε πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας σε συνδυασμό με τον εορτασμό της 15ης επετείου του Συλλόγου , την Κυριακή 24/2/2019 στο κέντρο «Μαρίνα».

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26/1/2019 η δράση «ράβουμε μαζί», στο ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ "γραφή"στον Άγιο Νικόλαο. Ευχαριστούμε θερμά την Eleni VonAlley , όπου είχε την εξαιρετική ιδέα να κατασκευάσει και να δωρίσει στον Σύλλογό μας, τα πολύ χρήσιμα μαξιλαράκια για τους ασθενείς με port- a- cath. Μια ιδέα που εξελίχτηκε και έγινε μια υπέροχη γιορτή δημιουργικότητας για μικρούς και μεγάλους.

19 Δεκεμβρίου 2018
Την Τρίτη 18/12/2018 οι Εθελοντές και Οι Εθελόντριές μας, όπως κάθε χρόνο κέρασαν γλυκίσματα και μοίρασαν τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα εν όψει εορτών, στο Πανεπιστημιακό και Βενιζέλειο Νοσοκομείο!

Με μεγάλη επιτυχία και απήχηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018, η 3η Ομιλία στον Πολυχώρο του Συλλόγου μας.

Είχαμε τη χαρά και τη τιμή να φιλοξενήσουμε τον κο Ν.Τζανάκη καθηγητή Πνευμονολογικής Πανεπιστημίου Κρήτης-Διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ και την κα Ι.Τσιλιγιάννη Επίκουρος Καθηγήτρια του τομέα Κοινωνικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τους ευχαριστούμε θερμά για τον περιεκτικό τους λόγο και τη μεγάλη τους ικανότητα να αναπτύξουν μεγάλης βαρύτητας θέματα, όπως ο ρόλος της φυσιολογικής αναπνοής και η ενδο-οικιακή ρύπανση, με τρόπο απόλυτα κατανοητό προς το κοινό. Είμαστε ευγνώμονες τόσο για τις πληροφορίες που μας έδωσαν όσο και για τις απαντήσεις τους στις ερωτήσεις των μελών του Συλλόγου.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η Επιστημονική Ημερίδα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών –Φίλων- Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι» Αθηνών σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» Ηρακλείου και τον Σύλλογο Στήριξης Ασθενών με Νεοπλασματική Νόσο, «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», Ηρακλείου πραγματοποίησαν αυτή τη δράση στα πλαίσια των εκδηλώσεων  της 5ης Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Παγκρέατος.

Την Τετάρτη 31/10/2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση η δεύτερη ομιλία στον Πολυχώρο του Συλλόγου μας.

Η κα Αρμενάκη Αθηνά, Κλινική Ψυχολόγος του Βενιζελείου Νοσοκομείου, μας μίλησε εις βάθος και με μεγάλη ενσυναίσθηση για την «Κόπωση των φροντιστών στη διαχείριση ασθενών με καρκίνο».

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 11πμ, πραγματοποιήθηκε ο 3ος Αγώνας Γυναικών για την πρόληψη του καρκίνου του Μαστού. Μια εκδήλωση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης - Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης, με σημείο εκκίνησης και τερματισμού τη Λότζια.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ομιλία στις 28/9/2018 στον Πολυχώρο του Συλλόγου μας. Ευχαριστούμε θερμά τον κο Λιναρδάκη Διαιτολόγο-Διατροφολόγο του Βενιζελείου νοσοκομείου για τον περιεκτικό και ευχάριστο λόγο του σε θέματα διατροφής κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών.

Για άλλη μια χρονιά,με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παζάρι του συλλόγου "Ευ Ζω με τον Καρκίνο" στις 7/6/2018 στην συμβολή των οδών 1821 και 1866.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, για αυτό το λόγο, το Δ.Σ ευχαριστεί από καρδιάς πρώτα και κύρια όλους τους Ηρακλειώτες, ανάμεσά τους και τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που στήριξαν αυτή την προσπάθεια με τη βοήθεια και την ενεργή συμμετοχή τους.

Το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018, 12:00 πραγματοποιήθηκε δωρεά μαλλιών στο κομμωτήριο της κας Γ. Πιλάτου, Αρχιμήδους 24, πάροδος Λ. Ικάρου,  Αλικαρνασσός.

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Εκκίνηση 11:00 π.μ., Λότζια

02 Μαϊος 2017
Σάββατο 5 Μαϊου 2017

9:00 - 21:00, Πλατεία Νικηφόρου Φωκά (Μεϊντάνι)

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017

7.00 μμ, κινηματοθέατρο ΑΣΤΟΡΙΑ

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

10.00 π.μ., Λιμενοβραχίονας Ηρακλείου (Κούλε)


Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο», διοργανώνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης αγώνα δρόμου στον Λιμενοβραχίονα Ηρακλείου, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, μήνα αφιερωμένο στην πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού.

Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016

9.00 μμ, Κινηματοθέατρο Αστόρια

14 Mαϊου 2016

ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ
Ήτανε μια φορά ... κι έμεινε για πάντα
Μια μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη για την ενίσχυση του συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο»

5 Νοεμβρίου 2015
Λότζια

Ο σύλλογος «ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» διοργανώνει στη Λότζια την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου το ετήσιο παζάρι του από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

02 Απριλίου 2015

6/4 Διανομή κεριών και γλυκισμάτων στους ασθενείς, τους συνοδούς και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των ογκολογικών τμημάτων του ΠΑΓΝΗ – ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ ενόψει του Πάσχα

02 Μαρτίου 2015
Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Η Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ) με ξεχωριστή χαρά παρουσιάζει ξανά την περσινή της παραγωγή, την τραγωδία του Ευριπίδη: ΜΗΔΕΙΑ, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Ευ ζω με τον καρκίνο», υπέρ του οποίου θα διατεθούν τα έσοδα της παράστασης.

Συνάντηση μελών του Δ.Σ με την Αναπληρώτρια Διοικητή ΠΑΓΝΗ-ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ κα Ελένη Μπορμπουδάκη και υποβολή επιστολής με προτάσεις

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014
Λότζια

Μην πετάτε τίποτα…
Ό,τι δεν χρειάζεται σε εσάς μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιον άλλο…..

1 Νοεμβρίου 2014
Αμφιθέατρο ‘Μαρία Μανασσάκη’ (Φοιτητικό Κέντρο, Βούτες)
Ώρα Έναρξης 20:30
29 Νοεμβρίου 2013
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2013
ώρα 09:00 - 21:00
ΛΟΤΖΙΑ

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι για την ενίσχυση του συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο»

06 Δεκεμβρίου 2012
Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012
ώρα 09:00 - 21:00
ΛΟΤΖΙΑ

Παζάρι «δεύτερο χέρι» για την ενίσχυση του συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο»

12 Νοεμβρίου 2012
Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012
ώρα 20:00
Αμφιθέατρο «Μαρία Μανασσάκη»
Φοιτητικό κέντρο Βούτες
είσοδος 5 Ευρώ υπέρ του συλλόγου «Ευ ζω με τον καρκίνο»

Το Σάββατο 31 Μαρτίου 2012 η πρόεδρος Μαρίνα Τζανάκη έλαβε μέρος σε συνάντηση της Διασωματειακής Επιτροπής Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Καρκινοπαθών (Δ.Ε.ΔΙ.ΔΙ.ΚΑ) στα γραφεία της οργάνωσης «Μείνε Δυνατός» Κυψέλης 1Α στην Αθήνα.

Από τις 22 Μαρτίου 2012 ο σύλλογός μας πραγματοποιεί παρέμβαση στον Ξενώνα «Στ. Νιάρχος» στο ΠΑΓΝΗ με σκοπό να διευκολύνει τη σίτιση των ασθενών και συνοδών που διαμένουν εκεί και των οποίων η βασική προϋπόθεση φιλοξενίας τους είναι το χαμηλό τους εισόδημα.

Για το λόγο αυτό προσφέρουμε βασικά είδη διατροφής μακράς διαρκείας (γάλα, κονσέρβες, ρύζι, μακαρόνια, όσπρια, λάδι , καφές, ζάχαρη, ντοματάκια, φρυγανιές, μπισκότα κ.λ.π) ώστε οι διαμένοντες να έχουν τη δυνατότητα παρασκευής των φαγητών τους.

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

Έχουμε τη χαρά να σας προσκαλέσουμε στην κοπή της πίτας του συλλόγου μας στις 12/2/2012, ημέρα Κυριακή που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια μιας ημερήσιας εκδρομής στη Μονή Βωσάκου στο Ρέθυμνο. Θα αναχωρήσουμε το πρωί της Κυριακής στις 10 η ώρα και μέσα από μία όμορφη διαδρομή θα φτάσουμε στη μονή όπου ο ηγούμενος θα αναλάβει την ξενάγησή μας.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012, 9:00 μμ, Κινηματοθέατρο Αστόρια

06 Δεκεμβρίου 2011

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011, από τις 9 το πρωί μέχρι της 9 το βράδυ στη Λότζια

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011, 9:00-10:30 μ.μ., Αβδού Χερσονήσου

Ευρωπαϊκό έργο Science-Café

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Δήμο Χερσονήσου και τη Forthnet.
Θα πραγματοποιηθεί Τηλεδιάσκεψη με τη Δρ. Κωνσταντίνα Φραγκιά, Πρόεδρο του «ΜΕΛΑΜΠΟΥΣ», Οργανισμού για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση του Μελανώματος.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για οποιονδήποτε επιθυμεί να παρευρεθεί και θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για τα παιδιά και τους νέους!

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr