Ημερίδες

Το Σάββατο 13 Μαίου 2023 είχαμε την χαρά και την τιμή να βρεθούμε στον πολύ όμορφο και ιδιαίτερο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου, Μπότης Θαλασσίνος στην Τύλισο και να πραγματοποιήσουμε ενημερωτική ομιλία με θέμα: « Πρόληψη καρκίνου και ψυχοκοινωνική στήριξη ογκολογικού ασθενούς».

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 είχαμε την χαρά να παρευρεθούμε στο 4Ο Επαγγελματικό (Εσπερινό) Λύκειο Ηρακλείου και να μιλήσουμε για την πρόληψη και πρώιμη διάγνωση του καρκίνου.

Ομιλητές της εκδήλωσης με σειρά εμφάνισης ήταν :

Αναστασία Κοντού

Μέλος του ΔΣ του συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο»

 

Θεοδωρίδου Μαρία

Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης,

Ινστιτούτο Πληροφορικής, ΙΤΕ

Αντιπρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο»

Γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΛΟΚ

 

Θεοχάρης Κωνσταντινίδης, RN, BSc, MPH, PhD

Επίκουρος καθηγητής ,Τμήμα Νοσηλευτικής,

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Μέλος του ΔΣ του συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο»

Με εκπρόσωπο του συλλόγου μας την Αντιπρόεδρο Μαρία Θεοδωρίδου, παρακολουθήσαμε την φετινή διημερίδα για τις Αιματολογικές Κακοήθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου(ΕΛΛΟΚ), που πραγματοποιήθηκε 23-24 Σεπτέμβρη στο Divani Palace, στην Λάρισα.

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων». Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης και διαδικτυακά.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του κοινού για την σημασία της πρόληψης και του εμβολιασμού κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων στην σωστή ηλικία (9-11 έτη) σε αγόρια και κορίτσια. Επιστήμονες από τις σχετικές ιατρικές ειδικότητες ανέπτυξαν με σαφήνεια την αναγκαιότητα της πρόληψης και το γεγονός ότι με τον εμβολιασμό θα μπορούσαμε να εξαλείψουμε πολλούς καρκίνους που σχετίζονται με τον HPV (τραχήλου της μήτρας, αιδοίου, πρωκτού και στοματοφάρυγγα ).

Ο Σύλλογός μας είχε την χαρά και την τιμή να συμμετέχει με εκπροσώπους του και ομιλήτριες την Πρόεδρο κα Κουναλάκη Καίτη και το μέλος κα Μαρκομιχελάκη Ελευθερία, στην Ημερίδα όπου διοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, με θέμα : «Καρκίνος μαστού και Γυναικολογικοί καρκίνοι: Πρόληψη, Έγκαιρη Διάγνωση και Αντιμετώπιση».

03 Δεκεμβρίου 2019

Με μεγάλη επιτυχία,ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της επιστημονικής διημερίδας,οπου διοργάνωσε η ΕΛΛΟΚ,με θέμα "Η Αναπνοή μας,η Ζωη μας",στις 29-30 Νοεμβριου,στο ξενοδοχειο Αμαλία,στην Αθήνα.

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον καρκίνο», αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκληση της Οργανωτικής και Επιστημονικής Επιτροπής της Διημερίδας με θέμα «Διεπιστημονική εκπαίδευση για τη θεραπεία νεοπλασματικών νοσημάτων», η οποία πραγματοποιήθηκε 18-19 Οκτωβρίου 2019 στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου «Μεγάλο Αρσενάλ», στα Χανιά.

Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», παρευρέθηκε στον 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, Patients in Power, «Η Επόμενη ημέρα προκλήσεις και τάσεις». Το Συνέδριο  πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2018, στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα, στην αίθουσα Ολυμπία.

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις νέες μελέτες, τα νέα φάρμακα και να ακούσουμε για τις κινήσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τους αρμόδιους φορείς με στόχο πέρα και πάνω από όλα τον ασθενή. Εξίσου σημαντικές ήταν οι βιωματικές ιστορίες ασθενών που ακούστηκαν καθώς και τα ερωτήματα που τέθηκαν κυρίως από τους Συλλόγους Ασθενών, τα οποία δεσμεύτηκαν οι φορείς να απαντήσουν.

Περισσότερες πληροφορίες για το Συνέδριο εδώ

Ομιλίες Συνεδρίου εδώ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η Επιστημονική Ημερίδα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών –Φίλων- Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι» Αθηνών σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» Ηρακλείου και τον Σύλλογο Στήριξης Ασθενών με Νεοπλασματική Νόσο, «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», Ηρακλείου πραγματοποίησαν αυτή τη δράση στα πλαίσια των εκδηλώσεων  της 5ης Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Παγκρέατος.

Ο Σύλλογός μας με εκπροσώπους την Πρόεδρο κα Κ.Κουναλάκη, την Αντιπρόεδρο κα Μ.Θεοδωρίδου και την Ταμία κα Σ.Σμαργιαννάκη, συμμετείχε στην Επιστημονική Διημερίδα, για τις «Νέες Θεραπείες στον Καρκίνο», η οποία πραγματοποιήθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου(ΕΛΛΟΚ), 5-6/10/2018 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Hotel στην Αθήνα.

Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

6:30 μ.μ., Πολιτιστικό Κέντρο Τυλίσσου

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

9:00 πμ, Θεατρικός Σταθμός

3-5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017

Το υλικό του 1ου Συνεδρίου της ΕΛΛ.Ο.Κ είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο της:

ΒΙΝΤΕΟ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

28-30 Ιανουαρίου 2016

Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο» υλοποιεί στο Ηράκλειο της Κρήτης δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος, κυρίως σε περιπτώσεις εμφάνισής του μετά από θεραπείες για καρκίνο του μαστού, σε συνεργασία με την Αγγειοχειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) και την Πολυπαραγοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος (ΠΟΑΛ) του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

Ο σύλλογος συμμετείχε στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

18 Φεβρουαρίου 2015

Ο σύλλογος συμμετείχε στο Cancer Policy & Economics Conference που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ξενοδοχείο «Μεγ. Βρετανία».

7-8 Νοεμβρίου 2014
Divani Caravel Hotel
21 Φεβρουαρίου 2014
Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου
Ώρα Έναρξης 18:30

Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ηρακλείου, το Δίκτυο Αλληλεγγύης Νοσοκομειακών Γιατρών Ηρακλείου και ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο», σας προσκαλούν στην Εκδήλωση - Συζήτηση που διοργανώνουν, με θέμα: "ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Ποιον συμφέρει, τελικά;" Παρασκευή 21 Φλεβάρη 2014, στις 6:30 μ.μ. Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου (πάρκο Θεοτοκόπουλου)

4 Φεβρουαρίου 2014
Ξενοδοχείο ASTORIA CAPSIS
αίθουσα Mousses
Ώρα Έναρξης 17:00

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Υδρόγειος 106,9 , σε συνεργασία με τον ΟΜΙΛΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ «ΑγκαλιάΖΩ», τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗΣ «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ», το ΣΥΛΛΟΓΟ «ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» και με την ευγενική υποστήριξη εταιριών, διοργανώνουν ΗΜΕΡΙΔΑ ενημέρωσης στην αίθουσα Mousses του Ξενοδοχείου ASTORIA CAPSIS, στο Ηράκλειο Κρήτης.

11 Ιανουαρίου - 31 Μαΐου 2014
Αίθουσα Κέντρου Νεότητας Αγίου Τίτου
Επιμενίδου 3
Ώρα Έναρξης 18.00
Είσοδος Ελεύθερη

Την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 η πρόεδρος του συλλόγου Μαρίνα Τζανάκη έλαβε μέρος στο εκπαιδευτικό σεμινάριο που διοργάνωσε ο σύλλογος ΟΕΚΚ «Αγκαλιάζω» Αθήνας για την ενημέρωση των συλλόγων καρκινοπαθών που δραστηριοποιούνται ανά την Ελλάδα.

13-16 Οκτωβρίου 2011, Ελούντα, Κρήτη

 

http://regionalpainpalliativecongress2011.gr/

 

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011, 17.30-19.00 εισήγηση της κ. Μ. Τζανάκη με τίτλο: «ΕΥΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ» στα πλαίσια του Στρογγυλού Τραπεζιού V με θέμα:

Κυριακή 8 Μάη 2011, 11πμ, Τεχνόπολις

 

 

Ενημερωτική ημερίδα του Συλλόγου γυναικών Δ. Μαλεβιζίου "Μαλβαζία"

 

Ομιλητές: Λ. Βαμβακάς, Α. Καλυκάκη, Παθολόγοι - Ογκολόγοι ΠΑΓΝΗ

Ο σύλλογός μας συμμετέχει ως συνδιοργανωτής

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr