Νέα/Ανακοινώσεις

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικο παζάρι. Για δύο ολόκληρες εβδομάδες, στο γραφείο του συλλόγου, στην οδό Μάρκου Μουσούρου 20, 1ο όροφο, Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 11:00 έως τις 20:00 θα διαθέτουμε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές φτιαγμένες με πολλή αγάπη από φίλους του «Ευ ζω».

Από τις 4 ως και τις 15 Δεκεμβρίου, οι εθελοντές του συλλόγου μας θα σας υποδέχονται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, για να ανταλλάξουμε ευχές και να δώσουμε την ευκαιρία στο σύλλογο να συνεχίσει τη στήριξη που παρέχει εδώ και χρόνια στους ασθενείς που βρίσκονται σε δεινή οικονομική και ψυχοκοινωνική κατάσταση.

Την Πέμπτη 16-11-22 φορέσαμε μωβ, φωταγωγήσαμε την Περιφέρεια Κρήτης στο ίδιο χρώμα με σκοπό να περάσουμε το μήνυμα της σημασίας  της  έγκαιρης διάγνωσης  και της γνώσης των συμπτωμάτων του παγκρεατικού καρκίνου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα μωβ θα φωταγωγηθεί το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης

την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του παγκρέατος

 

 Στο πλαίσιο της φετινής 10ης Παγκόσμιας Ημέρας Παγκρεατικού Καρκίνου, ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» και η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιούν εκδήλωση την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 το απόγευμα. Συγκεκριμένα, το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης θα φωταγωγηθεί με μωβ χρώμα, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα που συσπειρώνει περισσότερες από 100 οργανώσεις καρκίνου από 40 χώρες και 6 ηπείρους.

Ο Τομέας Νοσηλευτικής Ογκολογίας του Εθνικού Συνδέσμου Νοσηλευτών Ελλάδος ΕΣΝΕ διοργάνωσε από τις 3 έως και τις 5 Νοεμβρίου 2023, στην  Χαλκίδα, το 10ο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας.

 

Το Ετήσιο Συμπόσιο Νοσηλευτικής Ογκολογίας αποτελεί καθιερωμένο θεσμό και σημείο αναφοράς, εμπεδωμένο στη συνείδηση της ογκολογικής κοινότητας.

Την Πέμπτη 26/10/23 ανταποκριθήκαμε για 14η χρονιά στην πρόσκληση του κ. Λιονή καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να συμμετέχουμε σε μια διάλεξη στο τμήμα ιατρικής σε σχέση με το προπτυχιακό μάθημα «Συμπόνια στην Κλινική φροντίδα» του 3ου εξαμήνου.
Με γνώμονα το ρητό του Ιπποκράτη «κάλλιο προλαμβάνειν παρά θεραπεύειν», το College of Crete MBS διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις του, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023, ενημερωτική ημερίδα αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού. Η εκδήλωση είχε τη στήριξη του Συλλόγου στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο Ευ ζω με τον Καρκίνο και του νεοσύστατου παραρτήματος Ηρακλείου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Η Μαρία Θεοδωρίδου, αντιπρόεδρος και ο Θεοχάρης Κωνσταντινίδης, επιστημονικός συνεργάτης και μέλη του ΔΣ του συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο» παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν εκ μέρους του Συλλόγου, στην  παρουσίαση της τρίτης ποιητικής συλλογής της Βίβιαν Ευθυμίου «το μισό μου άπειρο», την Τρίτη 24 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, στο ξύλινο αμφιθέατρο του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου.

Η ποιήτρια με το Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας και Οδικής Ασφάλειας  του ΕΛΜΕΠΑ, που οργάνωσε την εκδήλωση, αποφάσισαν μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις των βιβλίων το απόγευμα της παρουσίασης να δοθούν ως δωρεά στον «ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο», τους οποίους ευχαριστούμε θερμά.

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και την Κινητή Μονάδα Μαστογραφίας της Περιφέρειας Κρήτης θα βρίσκονται την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 στην πλατεία Ελευθερίας έτσι ώστε να πραγματοποιηθούν δωρεάν μαστογραφίες στα μέλη μας.

Η κινητή Μονάδα θα έχει τη δυνατότητα από τις 09:00 έως τη 13:30  να πραγματοποιήσει 20 μαστογραφίες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου, της Zaros Natural Mineral water και της CJ web, θα πραγματοποιήσει και φέτος για 8η χρονιά, στις 22 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ, Περίπατο για την πρόληψη του Καρκίνου.

Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023, με απόλυτη επιτυχία οι εργασίες της Επιστημονικής Διημερίδας για τις Αιματολογικές Κακοήθειες : “ Μοιραζόμαστε γνώση & εμπειρίες”, που διοργάνωσε η ΕΛΛ.Ο.Κ- Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου και πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα, στο ξενοδοχείο My Way Hotel & Events, με πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες μεταξύ των οποίων και βιωματικές εμπειρίες ασθενών.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση, στο ανοικτό θέατρο της Πύλης Βηθλεέμ, η καλοκαιρινή μας εκδήλωση με την Βαγγελιώ Φασουλάκη και τους μουσικούς Νίκο Βογιατζάκη, Νικόλα Χριστόπουλο και Γιάννη Σταυρακάκη.

Ευχαριστούμε θερμά όλο το σχήμα για το υπέροχο μουσικό ταξίδι που μας χάρισαν μέσα από διάφορα είδη μουσικής, γεμάτο μικρές χιουμοριστικές ιστορίες και διάδραση με το κοινό. Ως μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου, είμαστε ευγνώμονες για την επιλογή τους, όλα τα έσοδα της παράστασης να διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου και κατ’ επέκταση για την ενίσχυση των απόρων ασθενών του νησιού μας.

Ο Σύλλογος μας με χαρά συμμετέχει στο 3ο Διεθνές Θερινό Συνέδριο της Πνευμονολογικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με τίτλο: «Πανελλήνιο Συνέδριο Αναπνευστικών Νοσημάτων και Διαταραχών Ύπνου στην αναπνευστική και την εξέλιξη του ύπνου» το οποίο πραγματοποιείται 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου στο ξενοδοχείο ibis Styles Heraklion Central.

22 Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ετήσια καλοκαιρινή συναυλία που διοργανώνει ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», φέτος είναι γεμάτη κέφι και αισιοδοξία! Κοντά μας θα είναι η εξαιρετική ερμηνεύτρια και performer Βαγγελιώ Φασουλάκη, μαζί με τους μουσικούς Νίκο Βογιατζάκη, Γιάννη Σταυρακάκη και Νικόλα Χριστόπουλο, που θα μας χαρίσουν μια όμορφη καλοκαιρινή μουσική βραδιά την Τετάρτη 5 Ιουλίου 2023, στο ανοικτό θέατρο Πύλη Βηθλεέμ.

13 Ιουνίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμη μια χρονιά το ετήσιο παζάρι του συλλόγου «Ευ Ζω με τον καρκίνο» που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του δημαρχιακού μεγάρου της Λότζια την προηγούμενη Πέμπτη 8 Ιουνίου στέφθηκε με επιτυχία!

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, γι’ αυτό το λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί από καρδιάς πρωτίστως όλους τους Ηρακλειώτες, ανάμεσα τους και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια με τη βοήθειά τους και την ενεργή συμμετοχή τους.

Το Σάββατο 4 Ιουνίου, είχαμε την χαρά και την τιμή να παρακολουθήσουμε έναν ιδιαίτερο φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των παλαίμαχων καλαθοσφαιριστών του Εργοτέλη και  του Συνδέσμου βετεράνων καλαθοσφαίρισης Ηρακλείου, στο κλειστό Γυμναστήριο του Λίντο.

23 Μαϊος 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για ακόμα μια χρονιά, ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», θα πραγματοποιήσει το ετήσιο παζάρι του, προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά ο σύλλογος, ο οποίος με τη σειρά του στηρίζει διαχρονικά εκατοντάδες ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειές τους. Το παζάρι του 2023 θα λάβει χώρα την Πέμπτη 8 Ιουνίου από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ έξω από το δημαρχιακό μέγαρο στην Λότζια.

Το Σάββατο 13 Μαίου 2023 είχαμε την χαρά και την τιμή να βρεθούμε στον πολύ όμορφο και ιδιαίτερο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Μαλεβιζίου, Μπότης Θαλασσίνος στην Τύλισο και να πραγματοποιήσουμε ενημερωτική ομιλία με θέμα: « Πρόληψη καρκίνου και ψυχοκοινωνική στήριξη ογκολογικού ασθενούς».

Την Πέμπτη 11-5-23 ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση 30 ωρών των Νοσοκομειακών Εθελοντών μας και των Εθελοντών γραφείου.

Οι Εθελοντές μας εκπαιδεύτηκαν από την Πρόεδρο Του Συλλόγου και Εθελόντρια κα Καίτη Κουναλάκη για τους βασικούς κανόνες του εθελοντισμού, τρόπους προσέγγισης τόσο του ασθενούς όσο και του φροντιστή του, καθώς και την αυτοπροστασία και αποφόρτιση του εθελοντή.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του  πληθυσμού απέναντι στην πρόληψη νεοπλασματικών νοσημάτων, ο σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο» σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Τυλίσουκαι τον Σύλλογο Γυναικών Τυλίσου «Η Δύκτιννα», διοργανώνει ομιλία με θέμα: «Πρόληψη καρκίνου και ψυχοκοινωνική στήριξη ογκολογικού ασθενούς». Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Μαλεβιζίου Μπότης Θαλασσινός, στην Τύλισο το Σάββατο 13 Μάιου στις 19:30 το απόγευμα.

Την Πέμπτη 27 Απριλίου 2023 είχαμε την χαρά να παρευρεθούμε στο 4Ο Επαγγελματικό (Εσπερινό) Λύκειο Ηρακλείου και να μιλήσουμε για την πρόληψη και πρώιμη διάγνωση του καρκίνου.

Ομιλητές της εκδήλωσης με σειρά εμφάνισης ήταν :

Αναστασία Κοντού

Μέλος του ΔΣ του συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο»

 

Θεοδωρίδου Μαρία

Μηχανικός Έρευνας και Ανάπτυξης,

Ινστιτούτο Πληροφορικής, ΙΤΕ

Αντιπρόεδρος του ΔΣ του συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο»

Γραμματέας του ΔΣ της ΕΛΛΟΚ

 

Θεοχάρης Κωνσταντινίδης, RN, BSc, MPH, PhD

Επίκουρος καθηγητής ,Τμήμα Νοσηλευτικής,

Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο

Μέλος του ΔΣ του συλλόγου «ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο»

10 Απριλίου 2023

Όπως κάθε χρόνο, οι Εθελοντές του Συλλόγου μας, είχαν την χαρά να βρεθούν στα ογκολογικά τμήματα των δύο νοσοκομείων της πόλης μας και να μοιράσουν χειροποίητες λαμπάδες, από μέλη του «Ευ Ζω», σε ασθενείς και προσωπικό.

Την Παρασκευή 7/4/23 είχαμε την χαρά και την τιμή να συμμετέχουμε στην Ημερίδα που διοργανώθηκε από την Mediterranean Beach Games "Heraklion 2023"  την Hellenic Olympic Committee και την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή - Hellenic Paralympic Committee, με θέμα: «Εθελοντισμός και Αθλητισμός - Κοινωνία Ενεργών Πολιτών», η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Ατλαντίς.

Την Παρασκευή 31-3-23 ολοκληρώθηκε ακόμη ένας κύκλος εθελοντικών συνεδριών σε γκρουπ από την Συστημική Ψυχολόγο Άννα Μαρία Μαρκάκη προς τα μέλη μας. Σε αυτό το γκρουπ στήριξης πενθούντων κλάψαμε, γελάσαμε, θυμώσαμε, πονέσαμε, μοιραστήκαμε τα πιο δύσκολα συναισθήματα και ελπίζω βγήκαμε πιο δυνατές και γαληνεμένες!

13 Μαρτίου 2023

Το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαρτίου 2023, είχαμε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχουμε στο Karteros Run έπειτα από πρόσκληση των διοργανωτών.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου μας, σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν με τους δρομείς και να τους ενημερώσουν για τις δράσεις μας.

Το Σάββατο 4 Μαρτίου, 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ημερίδα για το λεμφοίδημα στο ΠΑΓΝΗ από την ΟΕΕ ΑΠΛΕΣΟ με σκοπό να αφυπνίσει την επιστημονική κοινότητα της Κρήτης σε σχέση με το λεμφοίδημα και να βάλει ένα μεγάλο λιθαράκι στην ολοκληρωμένη διαχείριση του. Ο Σύλλογος Ευ Ζω με τον καρκίνο συμμετείχε με την πρόεδρο κ. Καίτη Κουναλάκη και την αντιπρόεδρο κ. Μαρία Θεοδωρίδου. Η κ. Κουναλάκη χαιρέτησε τις εργασίες της ημερίδας παρουσιάζοντας τις μέχρι τώρα δράσεις του συλλόγου για το λεμφοίδημα και τονίζοντας την σημασία της ολοκληρωμένης διαχείρισης του λεμφοιδήματος από ειδικά εκπαιδευμένους φυσικοθεραπευτές.

20 Φεβρουαρίου 2023

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» αναγνωρίζοντας την προσφορά της επί 10 έτη Προέδρου Μαρίνας Τζανάκη, αποφάσισε εις ένδειξη ευγνωμοσύνης να την τιμήσει με μια αναμνηστική πλακέτα.

Η Μαρίνα είναι απ τα ιδρυτικά μέλη του συλλόγου μας, έδωσε πολύ χρόνο και αγάπη για να είναι ο Ευ Ζω , αυτό που είναι σήμερα. Αν και δεν έχει τη θέση της Προέδρου τα τελευταία 8 έτη, είναι πάντα δίπλα μας πρακτικά και ουσιαστικά.

Όταν οι προσπάθειές σου αναγνωρίζονται…

Εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα στον ασθενή και την οικογένεια του  και θα τους βοηθάμε με όποιον τρόπο μπορούμε.

Ο Σύλλογός μας με εκπροσώπους του την Αντιπρόεδρο Μαρία Θεοδωρίδου, το αν. μέλος του ΔΣ Νεκταρία Γιρβαλάκη και τη γραμματέα Μαρία Φασουλά, παρακολούθησε τις εργασίες του 7ου Ετήσιου Συνεδρίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα 3-5 Φεβρουαρίου 2023.

Την Κυριακή 12.02.23 στις 18:00 , σας περιμένουμε στο «Μαρίνα» στο λιμάνι, να ταξιδέψουμε μουσικά με στο σχήμα Πασπαρτού απολαμβάνοντας τον απογευματινό μας καφέ.

Είσοδος ελεύθερη.

Όποιος επιθυμεί να στηρίξει τον σύλλογο θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.

Την Κυριακή 12.02.23 στις 18:00 , σας περιμένουμε στο «Μαρίνα» στο λιμάνι, να ταξιδέψουμε μουσικά με στο σχήμα Πασπαρτού απολαμβάνοντας τον απογευματινό μας καφέ.

Είσοδος ελεύθερη.

Όποιος επιθυμεί να στηρίξει τον σύλλογο θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.

Σε εορταστικό κλίμα και με θέα το Ενετικό Φρούριο του Κούλε, στο κέντρο «Μαρίνα», πραγματοποιήθηκε στις 22/1/2023 , η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου μας σε συνδυασμό με τον εορτασμό των 20 χρόνων λειτουργίας του «Ευ Ζω».
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας και ομορφύνατε την γιορτή μας, και το προσωπικό του καταστήματος για την άψογη εξυπηρέτηση.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους καλλιτέχνες Τζούλη Ναούμ και Μπάμπη Κτιστάκη, Ελένη Πλατάκη, Γιώργο Σιδέρη και Γεωργία Φραγκιαδάκη όπου μας ταξίδεψαν μουσικά και μας χάρισαν ένα υπέροχο μεσημέρι.
13 Ιανουαρίου 2023

«Ο Εθελοντισμός δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί φιλανθρωπία. Είναι μια ανιδιοτελής πράξη που κάνουμε πρώτα από όλα για μας και μετά για τον συνάνθρωπό μας. Δεν πρέπει να έχουμε υλικές προσδοκίες. Ο Εθελοντισμός γεμίζει την ψυχή μας, μας προσφέρει πιο πολλά από αυτά που δίνουμε εμείς οι Εθελοντές. Προσφέρουμε λίγο από τον χρόνο μας και αυτός ο χρόνος γίνεται κουράγιο, συμπαράσταση και ελπίδα για τον συνάνθρωπο μας την ώρα που το έχει πραγματικά ανάγκη.» Με αυτά τα λόγια της Προέδρου κ. Καίτης Κουναλάκη έκλεισε η πρώτη συνάντηση των Νοσοκομειακών Εθελοντών και των Εθελοντών Γραφείου. Καλή Αρχή!

Και όπως είπε ο Μαχάτμα Γκάντι .. «Πρέπει να είσαι η αλλαγή που θέλεις να έρθει..»

Σήμερα Πέμπτη 22-12-22 εκπρόσωποι του Συλλόγου μας η Γραμματέας του Δ.Σ Φανή Καλαθάκη και οι Εθελόντριες Αναστασία Μακράκη και Σίσσυ Μεταξά, είχαν την χαρά και την τιμή να βρεθούν στο τμήμα Χημειοθεραπείας, στην Ογκολογική Κλινική, στις αιμοληψίες, στο φαρμακείο και στα ιατρεία  του Βενιζελείου Γενικού Νοσοκομείου, έτσι ώστε να κεράσουν ασθενείς και προσωπικό εν όψει εορτών.

 

Σήμερα Τετάρτη 21-12-22  εκπρόσωποι του Συλλόγου μας η Πρόεδρος Καίτη Κουναλάκη και οι Εθελοντές Γιώργος Μαματζάκης και Αναστασία Μακράκη, είχαν την χαρά και την τιμή να βρεθούν στο τμήμα Χημειοθεραπείας, στην Ογκολογική Κλινική, στις αιμοληψίες, στο Ακτινοθεραπευτικό, στο φαρμακείο και στα ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, έτσι ώστε να κεράσουν ασθενείς και προσωπικό εν όψει εορτών.

16 Δεκεμβρίου 2022

Χθες το απόγευμα είχαμε την χαρά να βρεθούμε για μια ακόμη φορά στον «Ξενώνα Σταύρος Νιάρχος», που φιλοξενούνται ασθενείς του ΠαΓΝΗ και φροντιστές τους. Η επίσκεψή μας είχε σκοπό, λόγω των ημερών, να βοηθήσει τους φιλοξενούμενους του Ξενώνα να περιποιηθούν λίγο τον εαυτό τους και να μπουν στο κλίμα των ημερών.

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 ο Σύλλογός μας, έπειτα από πρόσκληση του TALOS PLAZA, είχε την χαρά να φωταγωγήσει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του εμπορικού.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικο παζάρι. Για δύο ολόκληρες εβδομάδες, στο γραφείο του συλλόγου, στην οδό Μάρκου Μουσούρου 20, 1ο όροφο, κατά τις ώρες και μέρες  λειτουργίας του γραφείου (Δευτέρα έως και Παρασκευή 09:00-17:00) θα διαθέτουμε χειροποίητες χριστουγεννιάτικες κατασκευές φτιαγμένες με πολλή αγάπη από φίλους του «Ευ ζω».

Από τις 5 ως και τις 16 Δεκεμβρίου, οι εθελοντές του συλλόγου μας θα σας υποδέχονται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, για να ανταλλάξουμε ευχές και να δώσουμε την ευκαιρία στο σύλλογο να συνεχίσει τη στήριξη που παρέχει εδώ και χρόνια στους ασθενείς που βρίσκονται σε δεινή οικονομική και ψυχοκοινωνική κατάσταση.

17 Νοεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα καρκίνου του παγκρέατος

Την Πέμπτη 17-11-22 φορέσαμε μωβ, φωταγωγήσαμε την Περιφέρεια Κρήτης στο ίδιο χρώμα με σκοπό να περάσουμε το μήνυμα της σημασίας  της  έγκαιρης διάγνωσης  και της γνώσης των συμπτωμάτων του παγκρεατικού καρκίνου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης. Ευχαριστούμε θερμά τους συνδιοργανωτές και τους παρευρισκόμενους στην φωταγώγηση.

16 Νοεμβρίου 2022

 

Στα μωβ θα φωταγωγηθεί το κτίριο της Περιφέρεια Κρήτης

την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του παγκρέατος .

 Στο πλαίσιο της φετινής 9ης Παγκόσμιας Ημέρας Παγκρεατικού Καρκίνου, ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» και η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιούν εκδήλωση την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 το απόγευμα. Συγκεκριμένα το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης θα φωταγωγηθεί με μωβ χρώμα, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα που συσπειρώνει 93 οργανώσεις καρκίνου από 35 χώρες και 6 ηπείρους.

Στόχοι της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα πρώιμα συμπτώματα και τους κινδύνους του καρκίνου του παγκρέατος, η κατανόηση της επείγουσας ανάγκης για έγκαιρη διάγνωση που μπορεί να σώσει.

Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» και η Περιφέρεια Κρήτης προτρέπουν τους πολίτες να μην αμελούν τα σημάδια που τους δίνει το σώμα τους. Επίσης να επικοινωνούν με τον ιατρό τους αν βιώνουν δύο ή περισσότερα συμπτώματα του καρκίνου του παγκρέατος.

Ο παγκρεατικός καρκίνος είναι δεύτερος σε θνησιμότητα και τα συμπτώματά του είναι ήπια και ασαφή:

·         Ναυτία

·         Ανεξήγητη απώλεια βάρους

·         Πόνοι στην κοιλιά ή την πλάτη

·         Διάρροια- στεατόρροια,

·         Εμφάνιση διαβήτη ή σημείων ίκτερου

·         Κατάθλιψη

·         Θρόμβωση

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον ιατρό μας αν εμφανίζονται συχνά δύο ή παραπάνω από τα προαναφερθέντα συμπτώματα. Η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του παγκρέατος θεσπίστηκε για να αποτελέσει αφορμή ενθύμησης για την αυτοφροντίδα μας. Ας μην την αμελούμε.

Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», θα διαθέσει στους παρευρισκόμενους το έντυπο που εκδόθηκε την περασμένη χρονιά με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας, με τίτλο «Άκουσε το Σώμα Σου. Μην Παίζεις παιχνίδια με την Υγεία σου. Γνώρισε τα πιθανά συμπτώματα του Καρκίνου του Παγκρέατος», τα οποία έχουν διατεθεί στις Δομές Υγείας του νησιού και στο ευρύτερο κοινό. Τα φυλλάδια αυτά αποτελούν σημαντικό εργαλείο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τα περισσότερο συνηθισμένα συμπτώματα του Παγκρεατικού Καρκίνου και αποσκοπούν στο να συμβάλλουν στην ενίσχυση της επίγνωσης των πολιτών ως προς την έγκαιρη διάγνωση του.

 

16 Νοεμβρίου 2022

 

Στα μωβ θα φωταγωγηθεί το κτίριο της Περιφέρεια Κρήτης

την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου στις 18:00 το απόγευμα, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του παγκρέατος .

 Στο πλαίσιο της φετινής 9ης Παγκόσμιας Ημέρας Παγκρεατικού Καρκίνου, ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» και η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιούν εκδήλωση την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 18:00 το απόγευμα. Συγκεκριμένα το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης θα φωταγωγηθεί με μωβ χρώμα, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα που συσπειρώνει 93 οργανώσεις καρκίνου από 35 χώρες και 6 ηπείρους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», θα προβεί σε Τακτική Ετήσια Γενική Απολογιστική Συνέλευση, με αρχική ημερομηνία την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 17:00, στο γραφείο του συλλόγου, Μάρκου Μουσούρου 20, απέναντί από την εκκλησία Παναγία των Σταυροφόρων και καταληκτική ημερομηνία την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 , την ίδια ώρα και στην ίδια τοποθεσία.

Την Πέμπτη 27/10/21 ανταποκριθήκαμε για 12η χρονιά στην πρόσκληση του κ. Λιονή καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να συμμετέχουμε σε μια διάλεξη στο τμήμα ιατρικής σε σχέση με το προπτυχιακό μάθημα «Συμπόνια στην Κλινική φροντίδα» του 3ου εξαμήνου.

07 Νοεμβρίου 2022

Υπάρχουν άνθρωποι με τόσο συναισθηματικό απόθεμα που θέλουν να προσφέρουν βοήθεια σε κάποιον που τη χρειάζεται, κι όμως δεν γνωρίζουν πώς να δράσουν, πού να απευθυνθούν. Εμείς στον «Ευ ζω με τον καρκίνο» είμαστε εκπαιδευμένοι ακριβώς σε αυτό. Μέσα από τη δική μας διαδρομή, φτάσαμε εδώ για να προσφέρουμε τη στήριξή μας στον άνθρωπο που το έχει ανάγκη. Και κάνοντας αυτό, σε καλούμε κι εσένα να συμπορευτούμε.

Ήρθε ο καιρός, μετά από σχεδόν τρία χρόνια αποχής από τον εθελοντισμό, να γυρίσουμε στα παλιά μας λημέρια, να σταθούμε έμπρακτα δίπλα στον ασθενή που αντιμετωπίζει τη νόσο.

Η πανδημία κράτησε μακριά τους εθελοντές του συλλόγου «Ευ ζω με τον καρκίνο» από τους ογκολογικούς ασθενείς, οι οποίοι στερήθηκαν την παρέα, μια ζεστή κουβέντα, τη βοήθεια που ενδεχομένως χρειάζονταν για πρακτικά ζητήματα και που το βεβαρημένο πρόγραμμα των νοσηλευτών των τόσο επιβαρυμένων τμημάτων δεν τους επέτρεπε να προσφέρουν.

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο 7ος Περίπατος για την πρόληψη του καρκίνου και ειδικότερα του καρκίνου του μαστού. Μια δράση την οποία οργάνωσε ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υποστηρικτές τον Δήμο Ηρακλείου και την Zaros Natural Mineral Water.

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν αθρόα και πέρα από κάθε προσδοκία. Σχεδόν 1.000 δρομείς, άνδρες γυναίκες και παιδιά, στήριξαν τον περίπατο, ο οποίος δεν είχε ανταγωνιστικό χαρακτήρα. Οι συμμετέχοντες περπάτησαν 4 χιλιόμετρα για να στηρίξουν τους ασθενείς, τους φροντιστές και τους οικείους τους, για να τους δείξουν ότι σε αυτή τη μάχη δεν είναι μόνος κανείς.

06 Οκτωβρίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και υποστηρικτές την Δήμο Ηρακλείου και την Zaros Natural Mineral Waterθα πραγματοποιήσει και φέτος για 7η συνεχή χρονιά, στις 23 Οκτωβρίου, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ, Περίπατο για την πρόληψη του Καρκίνου.

Το σημείο εκκίνησης και ο τερματισμός θα είναι έξω από τη Λότζια, ενώ οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή, 25ης Αυγούστου, Πλατεία 18 Άγγλων, Λιμενοβραχίονας μέχρι την 1η στροφή και επιστροφή από την ίδια διαδρομή, διανύοντας μια απόσταση 4 χιλιομέτρων.

05 Οκτωβρίου 2022
Το Σάννατο 1 Οκτωβρίου 2022,είχαμε την χαρά και την τιμή να παρευρεθούμε στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαραθωνοδρόμου Μαρίας Πολύζου, με τίτλο «Μην τα παρατάς», η οποία πραγματοποιήθηκε στο κινηματοθέατρο Αστόρια.
Με εκπρόσωπο του συλλόγου μας την Αντιπρόεδρο Μαρία Θεοδωρίδου, παρακολουθήσαμε την φετινή διημερίδα για τις Αιματολογικές Κακοήθειες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου(ΕΛΛΟΚ), που πραγματοποιήθηκε 23-24 Σεπτέμβρη στο Divani Palace, στην Λάρισα.

Την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση, στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» η καλοκαιρινή μας εκδήλωση με τους μουσικούς Κωστή Αβυσσινό, Βαγγέλη Βαρδάκη και Μιχάλη Κώτη. Χορευτικά έντυσε τη βραδιά ο Παραδοσιακός Σύλλογος «ΑΚΡΗΤΕΣ».

Ευχαριστούμε θερμά τους μουσικούς και χορευτές για το υπέροχο μουσικό ταξίδι που μας χάρισαν αλλά και που επέλεξαν όλα τα έσοδα της παράστασης να διατεθούν για την ενίσχυση του συλλόγου και κατ΄ επέκταση για την ενίσχυση των απόρων ογκολογικών ασθενών του νησιού μας.

Ο Σύλλογός μας συμμετείχε στο τριήμερο αθλητικής πανδαισίας και κοινωνικής προσφοράς από την Παρασκευή 15-7 έως και την Κυριακή 17-7  στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό.

Μικροί και μεγάλοι μυήθηκαν σε δεκάδες αθλήματα, δημοφιλή και λιγότερο, συνδυάσαν τον αθλητισμό με την κοινωνική προσφορά, τον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και γνώρισαν  από κοντά σπουδαίους Κρήτες αθλητές.

Το Σάββατο 16-7-2022 είχαμε την χαρά και την τιμή να βρεθούμε στον υπαίθριο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Α.Ιωάννου και να απολαύσουμε μια βραδιά γεμάτη εκπλήξεις από τον Αχιλλέα Γεωργίου.

Παρακολουθήσαμε μια διαδραστική παράσταση-σεμινάριο που είχε ως σκοπό να μας μάθει να μην αποφεύγουμε τα προβλήματά μας, αλλά να αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης μας και με την θετική μας διάθεση να βρίσκουμε λύσεις.

Οι θεατές έγιναν πρωταγωνιστές και ο Αχιλλέας τους προέτρεπε μέσα από σωστή καθοδήγηση να βρουν οι ίδιοι τις λύσεις που αναζητούσαν.

Η εκδήλωση είχε ελεύθερη είσοδο και οι παρευρισκόμενοι ενίσχυαν τον σύλλογό μας με κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.

Σήμερα Τετάρτη 13-7-22 ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», με εκπροσώπους του την Πρόεδρο Καίτη Κουναλάκη την Ταμία Αντιγόνη Αγγελάκη και το μέλος του Δ.Σ Αναστασία Κοντού, είχαν να χαρά να βρεθούν στις εγκαταστάσεις του Ξενώνα Σταύρος Νιάρχος στο ΠαΓΝΗ.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η δωρεά 1 τηλεόρασης 32 ιντσών και ενός ψυγείου για τα δωμάτια των φιλοξενούμενων του.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» σε συνεργασία με το συγκρότημα των Αβυσσινού Κωστη – Βαρδάκη Βαγγέλη και ΣΙΑ, θα πραγματοποιήσει μουσική βραδιά στις 27/7/22 ημέρα Τετάρτη, στο κηποθέατρο «Μάνος Χατζηδάκις» με παραδοσιακά-ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια. Χορευτικά θα συνοδεύσει τη βραδιά ο παραδοσιακός σύλλογος «ΑΚΡΗΤΕΣ».

Αγαπητά μας μέλη,

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» σας καλεί να παρευρεθείτε στην παράσταση του Αχιλλέα Γεωργίου με τίτλο «Γίνε Πρωταγωνιστής της Ζωής σου».

Το Σάββατο 16-7-2022

Στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Ιωάννου (Ταντάλου και Γαζίου, Ηράκλειο, 71409)

Είσοδος: Κουτί ελεύθερης συνεισφοράς.

Για άλλη μια χρονιά, με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το παζάρι του συλλόγου «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», στις 9/6/2022 έξω από το δημαρχιακό μέγαρο στη Λότζια.

Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική, για αυτό το λόγο, το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί από καρδιάς πρώτα και κύρια όλους τους Ηρακλειώτες, ανάμεσα τους και τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, που στήριξαν αυτή την προσπάθεια με τη βοήθειά τους και την ενεργή συμμετοχή τους.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου , τους ευχαριστούμε που για μια ακόμη φορά μας στήριξαν και στάθηκαν στο πλευρό του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», θα πραγματοποιήσει το παζάρι του 2022 την Πέμπτη 9 Ιουνίου από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ έξω από το δημαρχιακό μέγαρο στην Λότζια.

Τα εμπορεύματα που θα διαθέσουμε στο κοινό αποτελούνται από πρωτότυπες χειροποίητες δημιουργίες των μελών μας, κυρίως χειροποίητα κοσμήματα και υφασμάτινες δημιουργίες καθώς και βιβλία και εμπορεύματα προσφοράς των καταστημάτων της πόλης μας. Όλα αυτά θα διατίθενται σε συμβολική τιμή για την ενίσχυση των σκοπών του Συλλόγου.

Εκπρόσωποι του Συλλόγου μας η Αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Μαρία Θεοδωρίδου και η Υπεύθυνη επικοινωνίας κ. Μαρία Φασουλά συμμετείχαν στις εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της ECPC (European Cancer Patient Coalition), το οποίο πραγματοποιήθηκε 27-28 Μαΐου 2022 στις Βρυξέλλες.

Το συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του στις 27 Μαϊου 2022, με τους χαιρετισμούς της προέδρου της ECPC κ. Καίτης Αποστολίδου και της Επιτρόπου υγείας και ασφάλειας τροφίμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Στέλλας Κυριακίδου. Η κ. Κυριακίδου χαιρέτισε τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και δήλωσε την στήριξη της στην ογκολογική κοινότητα. Ο πρώτος ομιλητής, κ. Denis Horgan, διευθυντής της European Alliance of Personalised Medicine (EAPM), επισήμανε ότι η πρόληψη είναι ένα βασικό όπλο στην μάχη κατά του καρκίνου αλλά εξίσου σημαντική είναι η πρόσβαση όλων σε καινοτόμα φάρμακα και θεραπείες. Είναι σημαντικό να βρεθούν τρόποι ενίσχυσης της έρευνας και ανάπτυξης. Ο κ. Mark Lawler, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της ECPC, εστίασε στα 20 εκατομμύρια επιβιωσάντων του καρκίνου οι οποίοι αξίζουν την προσοχή μας! Υπάρχει ανάγκη θέσπισης της Ευρωπαϊκή Ημέρα Επιβιωσάντων Καρκίνου προκειμένου να αποκτήσουν οι ευρωπαίοι πολίτες μια δυνατή φωνή! Η διευθύντρια της ECPC κ. Χάρισε Γιρβαλάκη τόνισε την ανάγκη μείωσης του φορτίου του καρκίνου στην Ευρώπη μέσω της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης, της προσβάσιμης θεραπείας, της διαθέσιμης καινοτόμου ιατρικής και της φροντίδας μετά τον καρκίνο. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Το Σάββατο 14 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων». Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δια ζώσης και διαδικτυακά.

Στόχος της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του κοινού για την σημασία της πρόληψης και του εμβολιασμού κατά του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων στην σωστή ηλικία (9-11 έτη) σε αγόρια και κορίτσια. Επιστήμονες από τις σχετικές ιατρικές ειδικότητες ανέπτυξαν με σαφήνεια την αναγκαιότητα της πρόληψης και το γεγονός ότι με τον εμβολιασμό θα μπορούσαμε να εξαλείψουμε πολλούς καρκίνους που σχετίζονται με τον HPV (τραχήλου της μήτρας, αιδοίου, πρωκτού και στοματοφάρυγγα ).

Αγαπητά μας μέλη,
Έπειτα από πρόταση της Νικολέτας Δάφνου ηθοποιού-θεατρολόγου και μέλους του συλλόγου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα πραγματοποιηθεί δωρεάν Εργαστήρι Θεάτρου για τα μέλη του συλλόγου μας.
Το εργαστήρι μας θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα από 20 Ιουνίου έως και 8 Αυγούστου, από τις 18:00 έως τις 20:00. Τα μαθήματα θα γίνονται στο Commet creative space (Λουκά Πετράκη 3, πλησίον Όασης).

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης της κοινότητας για την πρόληψη του καρκίνου, ο σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» διοργανώνει Ημερίδα με θέμα: «Πρόληψη και Αντιμετώπιση του ιού των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2022, με ώρα έναρξης 11:00 π.μ., στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, στην αίθουσα Καστελλάκη, Κορωναίου 9 (όπισθεν πάρκου Θεοτοκοπούλου). Θα υπάρχει δυνατότητα και διαδικτυακής παρακολούθησης, ενώ πληροφορίες μπορείτε να αντλήσετε στον παρακάτω σύνδεσμο  https://protypogr.com/efzo/όπου θα γίνεται και η εγγραφή.

Η ημερίδα αυτή έχει στόχο να ενημερώσει το κοινό για τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων (αγοριών και κοριτσιών) κατά του HPV και για την αναγκαιότητα αυτό να γίνει στην κατάλληλη ηλικία. Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι με μια απλή νοσηλευτική πράξη, όπως ο εμβολιασμός κοριτσιών και αγοριών κατά του HPV, μπορούμε να προλάβουμε ή να μειώσουμε σε σημαντικό βαθμό την πρόκληση λοιμώξεων από τον HPV και συνεπώς, ασθενειών που σχετίζονται με τον HPV και στα δύο φύλα.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι: Θωμάς Βρεκούσης, Επίκουρος Καθηγητής Μαιευτικής-Γυναικολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Αντωνία Καλυκάκη, MD, Phd, Παθολόγος-Ογκολόγος, Διευθύντρια ΕΣΥ, ΠαΓΝΗ, Σαμπίνε Κρύγκερ-Κρασαγάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δερματολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης και Χρυσούλα Περδικογιάννη, Επίκουρος Καθηγήτρια Παιδιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, Παιδιατρική Κλινική ΠαΓΝΗ. Την ημερίδα θα συντονίσει ο Θεοχάρης Κωνσταντινίδης, Επίκουρος καθηγητής τμήματος Νοσηλευτικής ΕΛΜΕΠΑ και μέλος του ΔΣ του συλλόγου «Ευ ζω με τον καρκίνο».

Σήμερα Παρασκευή 15-4-22 η Πρόεδρος του συλλόγου μας Καίτη Κουναλάκη μαζί με τους Εθελοντές Ηλέκτρα Τζιράκη και Γιώργο Μαματζάκη, είχαν την χαρά να βρεθούν στα ογκολογικά τμήματα των δύο νοσοκομείων της πόλης μας και να μοιράσουν χειροποίητες λαμπάδες, από μέλη του «Ευ Ζω», σε ασθενείς και προσωπικό.

Αγαπητά μέλη του «Ευ Ζω»

Αγαπητές-οι φίλες και φίλοι

Ευχόμαστε να είστε υγιείς εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, ο σύλλογός μας διαθέτει μια ομάδα Νοσοκομειακών Εθελοντών, εκπαιδευμένων για να παρέχουν στήριξη και συμπαράσταση στους ογκολογικούς ασθενείς των δύο νοσοκομείων της πόλης μας κατά το διάστημα που βιώνουν τη νόσο και τα προβλήματα που απορρέουν από αυτή. Φυσικά, τα δύο τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας ο εθελοντισμός διεκόπη, προς μεγάλη λύπη εθελοντών και ασθενών. Όμως σιγά-σιγά όπως δείχνουν τα πράγματα, επανερχόμαστε στην κανονικότητα, υπό προϋποθέσεις βέβαια.

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του «Ευ Ζω» αποφάσισε να προσκαλέσει παλαιούς και νέους εθελοντές και να τους εκπαιδεύσει, ώστε να είναι έτοιμοι όταν οι συνθήκες και οι διοικήσεις των νοσοκομείων το επιτρέψουν να επανέλθουν στα καθήκοντά τους.

Την Κυριακή 3 Απριλίου 2022 είχαμε την χαρά και την τιμή να βρεθούμε στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου, στο Κουτουλουφάρι και να πραγματοποιήσουμε σε συνδιοργάνωση με τον Επιμορφωτικό Σύλλογο Γυναικών Χερσονήσου «Βριτόμαρτις», ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Καρκίνος, πρόληψη, πρώιμη διάγνωση, θεραπεία, ψυχοκοινωνική στήριξη ογκολογικών ασθενών».

Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε από την Παθολόγο-Ογκολόγο, Επικουρική Επιμελήτρια του ΠαΓΝΗ, Αναστασία Μαλά, για τις πιο συνηθισμένες μορφές καρκίνου, όπως για παράδειγμα του μαστού, το γυναικολογικό καρκίνο, τον καρκίνο παχέος εντέρου και τον καρκίνο του πνεύμονα. Ακούσαμε για την σημασία της πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης και για το πώς τελικά με την δική μας στάση ζωής μπορούμε να μειώσουμε την πιθανότητα εμφάνισης του καρκίνου.

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του  πληθυσμού απέναντι στην πρόληψη νεοπλασματικών νοσημάτων, ο σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο» σε συνεργασία με τον επιμορφωτικό σύλλογο γυναικών Χερσονήσου «Βριτόμαρτυς» διοργανώνει σειρά ομιλιών με θέμα «Καρκίνος – πρόληψη, πρώιμη διάγνωση, θεραπεία, ψυχοκοινωνική στήριξη ογκολογικών ασθενών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κουτουλουφάρι Χερσονήσου, στην αίθουσα του ιερού ναού Αγίου Βασιλείου, την Κυριακή 3 Απριλίου στις 6.30 το απόγευμα.

Ο σύλλογος ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον καρκίνο» στέκεται διαχρονικά δίπλα στους ασθενείς και τις οικογένειές τους με όποιον τρόπο μπορεί, με μοναδικό γνώμονα τις ανάγκες τους και την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση του καρκίνου σε όλα τα επίπεδα. Αυτή τη δύσκολη χρονιά δεν θα μπορούσαμε να μην νοιαστούμε και για τους ογκολογικούς ασθενείς που ζουν σε σεισμόπληκτες περιοχές και είδαν τα σπίτια τους και το βιος τους να καταστρέφονται.

Έτσι, τον Οκτώβριο του 2021 συνδιοργανώσαμε με την Περιφέρεια Κρήτης τον 2ο διαδικτυακό «Αγώνα για την πρόληψη του Καρκίνου». Τότε είχαμε δεσμευτεί ότι θα διαθέταμε το 50% των εσόδων από την πώληση των racepacksσε ογκολογικούς ασθενείς που επλήγησαν από τον σεισμό του Σεπτεμβρίου του 2021 στο νομό Ηρακλείου.

 Το Σάββατο 12-3-22 στις 12 το μεσημέρι είχαμε την χαρά να ανταμώσουμε ξανά μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας και να κόψουμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Συλλόγου μας.

Η χαρά μας ήταν μεγάλη που βρεθήκαμε, έστω και με αυτό τον τρόπο. Μπορεί οι εποχές να έχουν αλλάξει  αλλά στόχοι μας παραμένουν οι ίδιοι.

Ευχαριστούμε θερμά όσους παρευρέθηκαν και ελπίζουμε σύντομα να μας επιτρέψουν οι συνθήκες να βρεθούμε από κοντά!

Καλή χρονιά σε όλους, με υγεία και αισιοδοξία για ένα χρόνο πιο φωτεινό!

Αγαπητά μέλη,

σας περιμένουμε το Σάββατο 12-3-22 το μεσημέρι στις 12,να κόψουμε την πίτα του συλλόγου μας, διαδικτυακά.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να συνδεθείτε στο ακόλουθο  link:

https://meet.jit.si/pitaEYZW2022

Τα βήματα είναι απλά:

Μία επιτύμβια πλάκα, ανάμεσα σε τόσες άλλες…

Όμως για εμάς που σε γνωρίζαμε, ως φίλη , συνεργάτη, δικό μας άνθρωπο, είναι μια μαχαιριά στο στήθος.

Πως είναι δυνατόν η δική μας Στέλλα, η δυναμική, η ασυμβίβαστη, η χαμογελαστή, η θαρραλέα, η δοτική, η τολμηρή, να χωράει σε αυτό το σπιτάκι. Όχι δεν μπορεί..

Η αγαπημένη μας Στέλλα πετά ψηλά στους ουρανούς, μας βλέπει, μας ακούει, μας χαμογελά, μας συμβουλεύει αλλά δεν μας απαντά στα πολλά γιατί που μας στοιχειώνουν. Και εμείς μένουμε με την απορία.

17 Δεκεμβρίου 2021

Σήμερα Παρασκευή 17/12/21 εκπρόσωποι του Συλλόγου μας η Αντιπρόεδρος Μαρία Θεοδωρίδου και η γραμματέας Μαρία Φασουλά, είχαν την χαρά και την τιμή να βρεθούν στα τμήματα Χημειοθεραπείας, στις Ογκολογικές Κλινικές, στις αιμοληψίες, στο Ακτινοθεραπευτικό, στα φαρμακεία και στα ιατρεία, των δύο νοσοκομείων της πόλης μας, έτσι ώστε να κεράσουν ασθενείς και προσωπικό εν όψει εορτών.

Σε αυτή τη μάχη δεν είσαι μόνος...

Επικοινώνησε μαζί μας μέχρι τις 6/1/22 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και δήλωσε το γκρουπ που επιθυμείς να συμμετέχεις.

Βασική προϋπόθεση είναι η όρεξη, η συνέπεια και να είσαι εγγεγραμμένο μέλος στον "Ευ Ζω".

Μια ήπια πρακτική γιόγκα θα μας προσφέρει χαλάρωση από το άγχος και της πίεση ενώ ταυτόχρονα θα μας απαλλάξει από μυοσκελετικούς πόνους και πιασίματα.

 

Με σεβασμό και αγάπη για το σώμα μας και τα όριά του, θα γυμναστούμε με στόχο να αισθανθούμε ευφορία, ηρεμία και ανακούφιση, μετά το τέλος του μαθήματος.

 

Η άσκηση λειτουργεί ψυχοθεραπευτικά και καθόλου ανταγωνιστικά.

 

Πηγαίνουμε το σώμα μας μέχρι εκεί που μπορεί τη δεδομένη στιγμή. Μας ενδιαφέρει να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας και να περάσουμε καλά!

 

Δηλώστε συμμετοχή στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι 6-1-2022.

 

Τα μαθήματα ξεκινούν την Παρασκευή 21-1-2022 και θα πραγματοποιούνται διαδικτυακά.

 

Τους εθελοντές και τις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο, τίμησε ο Δήμος Ηρακλείου το απόγευμα της Κυριακής 5 Δεκεμβρίου, σε μια λιτή εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πειραματικό Θέατρο του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός στον σύντομο χαιρετισμό του: «Δεν χρειάζονται πολλά λόγια παρά μονάχα μια λέξη: Ευχαριστούμε!

Την Πέμπτη 25/11/21 ανταποκριθήκαμε για 11η χρονιά στην πρόσκληση του κ. Λιονή καθηγητή Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, να συμμετέχουμε σε μια διάλεξη στο τμήμα ιατρικής σε σχέση με το προπτυχιακό μάθημα «Συμπόνια στην Κλινική φροντίδα» του 3ου εξαμήνου.

Ευχαριστήριο

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Zω με τον Καρκίνο», ευχαριστεί θερμά όλο τον κόσμο που με την συμμετοχή του τίμησε τον 2ο Διαδικτυακό Αγώνα για την πρόληψη του Καρκίνου. Έναν Αγώνα που ξεκίνησε αρχές Οκτώβρη και διήρκησε μέχρι και τις 18 Νοέμβρη.

Διαθέσαμε 1.000 συλλεκτικά πακέτα και ζητήσαμε από το κοινό, πληρώνοντας το αντίτιμο των 8 ευρώ, να δηλώσει συμμετοχή, να παραλάβει το πακέτο του, να φωτογραφηθεί και να ανεβάσει την φωτογραφία του στα social με #efzometonkarkino και #efzoryn21.

Ο Αγώνας αυτός είχε στόχο να επισημάνει την σημασία της πρόληψης η οποία τελικά σώζει ζωές. Αξίζει να αναφερθεί ότι μέρος των εσόδων του αγώνα θα διατεθεί σε οικογένειες που πλήγηκαν από τον πρόσφατο σεισμό στις 27/9/21.

Στα μωβ φωτίστηκε εχθές 18/11/21 η πρόσοψη του κεντρικού κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης στο πλαίσιο της κοινής δράσης που ανέπτυξαν η Περιφέρεια και ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο», για τη φετινή 8η Παγκόσμια Ημέρα Παγκρεατικού Καρκίνου, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα που συσπειρώνει 93 οργανώσεις καρκίνου, από 35 χώρες και έξι ηπείρους, για να ευαισθητοποιήσουν και να εμπνεύσουν δράσεις για τον Παγκρεατικό Καρκίνο.

 Στο πλαίσιο της φετινής 8ης Παγκόσμιας Ημέρας Παγκρεατικού Καρκίνου, ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» και η Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιούν εκδήλωση την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 18:30 το απόγευμα. Συγκεκριμένα το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης θα φωταγωγηθεί με μωβ χρώμα, συμμετέχοντας στο παγκόσμιο κίνημα που συσπειρώνει 93 οργανώσεις καρκίνου από 35 χώρες και 6 ηπείρους.

Στόχοι της δράσης αυτής είναι η ενημέρωση του κοινού σχετικά με τα πρώιμα συμπτώματα και τους κινδύνους του καρκίνου του παγκρέατος, η κατανόηση της επείγουσας ανάγκης για έγκαιρη διάγνωση που μπορεί να σώσει ζωές και η τυπική λήξη του 2ου διαδικτυακού αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου, που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης. Ο αγώνας αυτός συσπείρωσε εκατοντάδες ανθρώπους που θέλησαν να στείλουν το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης κάθε μορφής καρκίνου, στέλνοντας μια φωτογραφία με το μπλουζάκι του συλλόγου «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» και υπενθυμίζοντας σε όλους ότι «η πρόληψη είναι στο χέρι σου».

Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» και η Περιφέρεια Κρήτης προτρέπουν τους πολίτες να συμμορφώνονται με τα μέτρα και τις προφυλάξεις της πολιτείας για την covid-19 και φυσικά, σε καμία περίπτωση να μην αμελούν τα σημάδια που τους δίνει το σώμα τους. Επίσης να επικοινωνούν με τον ιατρό τους αν βιώνουν δύο ή περισσότερα συμπτώματα του καρκίνου του παγκρέατος.

Ο παγκρεατικός καρκίνος είναι δεύτερος σε θνησιμότητα και τα συμπτώματά του είναι ήπια και ασαφή:

·         Ναυτία

·         Ανεξήγητη απώλεια βάρους

·         Πόνοι στην κοιλιά ή την πλάτη

·         Διάρροια- στεατόρροια,

·         Εμφάνιση διαβήτη ή σημείων ίκτερου

·         Κατάθλιψη

·         Θρόμβωση

Οφείλουμε να ενημερώσουμε τον ιατρό μας αν εμφανίζονται συχνά δύο ή παραπάνω από τα προαναφερθέντα συμπτώματα. Η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του παγκρέατος θεσπίστηκε για να αποτελέσει αφορμή ενθύμησης για την αυτοφροντίδα μας. Ας μην την αμελούμε.

Ο Σύλλογος «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας προχώρησε στην έκδοση των ενημερωτικών εντύπων, με τίτλο «Άκουσε το Σώμα Σου. Μην Παίζεις παιχνίδια με την Υγεία σου. Γνώρισε τα πιθανά συμπτώματα του Καρκίνου του Παγκρέατος», τα οποία παραδόθηκαν  στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια και έχουν διατεθεί στις Δομές Υγείας του νησιού και στο ευρύτερο κοινό. Τα φυλλάδια αυτά αποτελούν σημαντικό εργαλείο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τα περισσότερο συνηθισμένα συμπτώματα του Παγκρεατικού Καρκίνου και αποσκοπούν στο να συμβάλλουν στην ενίσχυση της επίγνωσης των πολιτών ως προς την έγκαιρη διάγνωση του.

Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 17:00, έπειτα από πρόσκληση της ΚΟΙΝ.Σ. ΕΠ «Ν-Ιδαία Συνεργασία», είχαμε την χαρά και την τιμή να βρεθούμε για πρώτη φορά στα Ανώγεια και τον «Τόπο του Βοσκού» με σκοπό να πραγματοποιήσουμε μια εκδήλωση για την σημασία της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού.

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» θα πραγματοποιήσει για δεύτερη χρονιά φέτος έναν διαδικτυακό Αγώνα για την πρόληψη του καρκίνου με συνδιοργανωτή την Περιφέρεια Κρήτης.

Η δράση θα ξεκινήσει στις 10 Οκτωβρίου 2021 και θα λήξει με την εξάντληση των 1.000 πακέτων συμμετοχής (racepack). Ως επίσημη ημερομηνία λήξης έχουμε ορίσει τη 18η Νοεμβρίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα του καρκίνου του παγκρέατος.

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr