11 Νοεμβρίου 2018

Επιστημονική Ημεριδα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος 10.11.18

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου η Επιστημονική Ημερίδα για τον Καρκίνο του Παγκρέατος. Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών-Εθελοντών –Φίλων- Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι» Αθηνών σε συνεργασία με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «Αγκαλιάζω» Ηρακλείου και τον Σύλλογο Στήριξης Ασθενών με Νεοπλασματική Νόσο, «Ευ Ζω με τον Καρκίνο», Ηρακλείου πραγματοποίησαν αυτή τη δράση στα πλαίσια των εκδηλώσεων  της 5ης Παγκόσμιας Ημέρας για τον Καρκίνο του Παγκρέατος.

Ως συντονιστές της Ημερίδας, η κα Ζ.Σαριδάκη, Παθολόγος-Ογκολόγος, Επιστημονική Υπεύθυνη του Ογκολογικού τμήματος του «Ασκληπιείου Κρήτης» και ο κος Λ.Βαμβακάς, Παθολόγος- Ογκολόγος, Διευθυντής ΕΣΥ Παθολογικής-Ογκολογικής κλινικής του ΠαΓΝΗ καλωσόρισαν τους ομιλητές της Ημερίδας, δίνοντας το λόγο σε ένα εξαιρετικό επιστημονικό πάνελ.

Στο ρόλο του σχολιαστή, ο κος Οδυσσέας Ζώρας, Πρύτανης Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας, Διευθυντής Χειρουργικής Ογκολογικής Κλινικής του ΠαΓΝΗ έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν με τις παρατηρήσεις του καίρια ζητήματα για τον παγκρεατικό καρκίνο.

Οι ομιλητές παρουσίασαν με επιστημονικό τρόπο και σαφήνεια τα νέα δεδομένα για τον καρκίνο του παγκρέατος, εστιαζόμενοι και στο κομμάτι της διατροφής και φυσικά της ψυχολογίας ενός ασθενή που έχει διαγνωστεί με παγκρεατικό καρκίνο.

Στην έναρξη των εισηγήσεων, ο κος Κωνσταντίνος Λασιθιωτάκης, Επίκουρος Καθηγητής της Χειρουργικής στο Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναφέρθηκε στη «Μοντέρνα και πολυδιάσταση αντιμετώπιση του καρκίνου παγκρέατος στο Ηνωμένο Βασίλειο και τί έχουμε να μάθουμε στην Ελλάδα».

Ακολούθησε ο κος Γιάννης Σουγκλάκος,  Παθολόγος-Ογκολόγος, παρουσιάζοντας τη «Βέλτιστη διαχείριση των ασθενών με καρκίνο παγκρέατος».

Στη συνέχεια ο κος Χρήστος Λιονής, Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Διευθυντής της Κλινικής Κοινωνικής και Οικογενειακής Ιατρικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης, ανέπτυξε το θέμα της «Υποστήριξης των ασθενών με καρκίνο παγκρέατος, προσεγγίσεις λόγου και ψυχής δίπλα στη φαρμακευτική αγωγή».

Τις ομιλίες έκλεισε ο κος Κούδας Βασίλειος, Επίκουρος καθηγητής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, Επιμελητής Ψυχιατρικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ, αναφερόμενος στις «Διαταραχές της διάθεσης».

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα πρώιμα συμπτώματα και στην έγκαιρη διάγνωση σε έναν από τους δυσκολότερους καρκίνους παγκοσμίως με το μήνυμα πως η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία όχι μόνο λόγω της ανταπόκρισης του κοινού, αλλά και της δυνατότητας διάδρασης κοινού και ειδικών, με διάλογο και έμφαση σε θέματα που απασχολούν ασθενείς και φροντιστές.

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr