12 Ιουνίου 2019

Παρουσίαση της δράσης του Συλλόγου για το λεμφοίδημα στην E.C.P.C

Πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες,7-9 Ιουνίου 2019, το ετήσιο συνέδριο και η Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Ασθενών με Καρκίνο (ECPC European Cancer Patient Coalition).
Κατά τη διάρκεια του φετινού Συνεδρίουσυζητήθηκαν επίκαιρα θέματα σημαντικού ενδιαφέροντος για την ογκολογική κοινότητα.
Παρουσιάστηκε η θέση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για την αξιολόγηση τεχνολογιών υγείας (ΗΤΑ) και τη συμμετοχή των ασθενών καθώς και το ενημερωτικό εργαλείο που έχει αναπτύξει η ECPCγια την ΗΤΑ (http://www.ecpc.org/edu/hta)
Συζητήθηκε επίσης η θέση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας για εργασιακά θέματα και δυστυχώς έγινε εμφανής η έλλειψη υποστήριξης προς τους φροντιστές οι οποίοι αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ογκολογικής φροντίδας και συχνά αναγκάζονται να απέχουν από την εργασία τους προκειμένου να φροντίσουν τους δικούς τους ανθρώπους. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποτελούν μια ιδιαίτερη ομάδα εργαζόμενων για την οποία δεν υπάρχει καμιά πρόνοια.
Ο απερχόμενος πρόεδρος της ECPC Francesco De Lorenzo παρουσίασε τα επιτεύγματα και το έργοτης ECPC κατά το παρελθόν έτος. Στην ενότητα για την ψηφιακή υγεία παρουσιάστηκε το πρόγραμμα eSMART, ενώ η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της ECPC και πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) κα Καίτη Αποστολίδου παρουσίασε τις ραγδαίες εξελίξεις στην ψηφιακή Υγεία.
Έγκριτοι επιστήμονες διεθνούς βεληνεκούς ανέπτυξαν φλέγοντα θέματα της εξατομικευμένης ιατρικής που αφορούν στις νέες προηγμένες διαγνωστικές μεθόδους για τον καρκίνο (βιοδείκτες, υγρή βιοψία κλπ), στη σημασία των βιοτραπεζών καθώς και σε θέματα υποσιτισμού και σωστής διατροφής για τους καρκινοπαθείς.
Στην Γενική Συνέλευση παρουσιάστηκαν καλές πρακτικές συλλόγων,μελών της ECPC,μεταξύ των οποίων επιλέχθηκε και ο ΕΥ ΖΩ με τον καρκίνο. Η αντιπρόεδρος μας κ. Μαρία Θεοδωρίδου, η οποία εκπροσώπησε τον σύλλογο στην συνάντηση, παρουσίασε την δράση συλλόγου για το Λεμφοίδημα
Επίσης η κ. Θεοδωρίδου παρουσίασε καμπάνια ενημέρωσης των μελών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ) για τον καρκίνο της Ουροδόχου Κύστης, συμπεριλαμβανομένης και της ενημερωτικής ομιλίας που οργάνωσε ο Σύλλογος μας στον Πολυχώρο μας στις 15/5/2019 με τον Παθολόγο-Ογκολόγο, διευθυντή της Ογκολογικής κλινικής Βενιζελείου, κ. Ν. Ανδρουλάκη (https://www.efzo.gr/draseis/events/item/162-4η-ομιλία-στον-πολυχώρο-του-ευ-ζω)

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr