14 Δεκεμβρίου 2021

Πρόσκληση συμμετοχής σε δωρεάν συνεδρίες σε γκρουπ με Εθελοντές Ψυχολόγους διαδικτυακά

Σε αυτή τη μάχη δεν είσαι μόνος...

Επικοινώνησε μαζί μας μέχρι τις 6/1/22 στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και δήλωσε το γκρουπ που επιθυμείς να συμμετέχεις.

Βασική προϋπόθεση είναι η όρεξη, η συνέπεια και να είσαι εγγεγραμμένο μέλος στον "Ευ Ζω".

Λίγα λόγια από τους Ψυχολόγους μας:

Τμήμα Ασθενών,Νικολακοπούλου Στεφανία

Σας καλούμε στην ομάδα μας να μοιραστούμε μαζί την δύσκολη εμπειρία της ασθένειας του καρκίνου. 

Τμήμα Φροντιστών,Στάμου Μερόπη

«Η ομάδα μας θα έχει σκοπό να υποστηρίξει τις ανάγκες και τη φωνή των φροντιστών. Μπορούν να συμμετέχουν άτομα που έχουν έρθει αντιμέτωπα με την ασθένεια μέσα από το δύσκολο ρόλο του φροντιστή. Μαζί θα εκφραστούμε και θα αναζητήσουμε τρόπους να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να βοηθήσουμε τον ασθενή μας. Είθε να γίνουμε μια ομάδα με βασικό της συστατικό την ενσυναίσθηση, βοηθώντας έτσι κάθε μέλος της ομάδας να αναγνωρίσει, να διαχειριστεί και να αγκαλιάσει κάθε βαθύ συναίσθημα, κάθε δύσκολη σκέψη»

Τμήμα Υποστήριξης Πενθούντων, Μαρκάκη Άννα-Μαρία

«Η ομάδα απευθύνεται σε άτομα που έχουν βιώσει κάποια απώλεια και προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη για την διαχείριση των δύσκολων και επώδυνων συναισθημάτων που αναδύονται κατά την περίοδο του πένθους.»

Ενσυνειδητότητα-Mindfulness, Στάμου Μερόπη

H ευσυνειδητότητα ορίζεται ως «η με πρόθεση παρατήρηση της εμπειρίας μας στο παρόν, χωρίς κριτική».

Μέσα από απλές ασκήσεις ενσυνειδητότητας θα παρατηρήσουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις σωματικές μας αισθήσεις (αναπνοή), όπως συμβαίνουν στο εδώ και τώρα, χωρίς κριτική αλλά με φιλικότητα, ευγένεια και ενδιαφέρον. Με αυτό τον τρόπο, μπορούμε να καλλιεργήσουμε επίγνωση , που επιδρά θετικά σε σωματικό, συναισθηματικό και νοητικό επίπεδο.

Η καλλιέργεια της ενσυνειδητότητας  βοηθά στην εσωτερική ηρεμία και τη βελτίωση των σχέσεων με τους άλλους . Ακόμη , μέσα από την πρακτική της ενσυνειδητότητας ανακαλύπτει κανείς τρόπους να αποδέχεται τα συναισθήματά του, τις σκέψεις, τις δυσκολίες του και να εστιάζει στο εδώ και τώρα, διατηρώντας την ψυχική του ισορροπία. Είναι ένας τρόπος να φροντίσουμε τον εαυτό μας !!

Ποιοι είμαστε;

Ο σύλλογος στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο "Ευ Ζω με τον καρκίνο" ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2003 (αρ. Αποφ. Πρωτοδικείου Ηρακλείου 49/4900/1453/2003, καταστατικό), με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης.

...περισσότερα

Βοήθησε μας

Αν νομίζεις ότι η προσπάθεια μας σε αφορά, έλα σε επαφή με το σύλλογο

Αρ. Λογαριασμού Καταθέσεων:

"ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ",
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ/ATEbank
Αρ. Λογ. 6157010372656
IBAN: GR 560 171 157 000 6157 0103 72656

EUROBANK
Αρ. Λογ. 00260165720200783658

Επικοινωνία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟ "ΕΥ ΖΩ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ"

Μάρκου Μουσούρου 20, 1ος όροφος
τκ 71201, Ηράκλειο, Κρήτη

Δευτέτα- Τρίτη-Τετάρτη-Πέμπτη και Παρασκευή 09:00-17:00

Τηλ.-Fax: 2810 287895

Email: efzokriti@otenet.gr